AK önündeki oturma eylemi devam ediyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için Avrupa Konseyi önündeki oturma eylemi devam ediyor.

Avrupa Demokratik Kürdistanlılar Toplum Kongresi’nin (KCDK-E) çağrısı üzerine  Fransa'nın Strasbourg kentinteki Avrupa Konseyi(AK) önünde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostlarının, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için başlattığı dört günlük oturma eylemi 3. gününde sürüyor.

Oturma eylemini 3. gününde aralarında Demokratik Birlik Partisi (PYD), Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK), Kürdistan İslam Toplumu (CÎK), Alevi Dernekleri Federasyonu (FEDA), Êzîdî kurum temsilcileri ve Avrupa Kürt Kültür Sanat Hareketi(TEV-ÇAND) sanatçılarının olduğu grup devraldı.

TEV-ÇAND adına konuşan Hozan Şemdin "Kürt halkı yıllardır bu kurumların önünde adalet ve Önder APO’ya özgürlük çağrısını tekrarlıyor. Ama CPT yıllardır bu çağrıları dikkate almadı. Umut ediyoruz ki, geliştirilen eylemler ve girişimlerle bu defa Avrupa kurumları görevini yapar" dedi.

CÎK adına konuşma yapan Mela Mihyedîn  ise  şunları söyledi: "Demokrat olduğunu söyleyen Avrupa ülkeleri hakları gasp dilen milyonlarca Kürt halkını görecekler. Zülmedenlerin akıbeti.  Önder Abdullah Öcalan Kürt halkının sesidir. Çağrımız önce Kürt halkınadır. Önce kendi birliğimizi sağlamalıyız. Avrupa ülkelerine sesleniyorum, ya görevinizi yapın yada demokrasiyi sözlüğünüzden çıkarın. Tekrardan katılım gösteren ve ve gösteremeyen Kürdistanlıları selamlıyorum."

PYD üyesi Dexil Silêman da, "9 Ekim Komplosu'nu lanetliyoruz.  Önder APO’nun esareti Kürt halkının esaretidir. Önderlik şahsında biz sizin demokrasinizi gördük. Önderlik bir şahsiyet değil dünyaya yayılmış bir düşüncedir. Şengal'deki, Maxmur'daki Türk devletinin soykırımlarını görmüyor musunuz? İşte biz bunları göstermek için buradayız" şeklinde konuştu.

FEDA Eşbaşkanı Demir Çelik ise, "İmralı'da 24 yıldır Kürt ve Kürdistan tecrit altına alındı. Avrupa kör, sağır ve dilsiz kaldı. Bunu kabul etmiyoruz. Aleviler olarak diyoruz ki 72 millet birdir ve adil bir yaşam bizim de hakkımızdır.  Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü sadece Kürt halkı için değil, tüm dünya halkları için ön açıcı bir gelişme olacaktır" diye belirtti.