Akşahin ailesinin hedefi 5 bin imza

Kampanya boyunca 2 bini aşkın imza toplayan Akşahin ailesinin hedefi, sayıyı 5 bine ulaştırmak. Her ferdiyle kampanyada yer alan aile, Dem Dema Azadiyê ye hamlesinin en önemli çalışması olan bu kampanyayı büyük küçük demeden herkesi sahiplenmeye çağırdı.

Kıbrıs'ın Limasol kentinde PKK'nin yasaklı örgütler listesinden çıkarılması amacıyla kurulan imza standını 20 yıldır Kıbrıs’ta yaşayan Akşahin ailesi üstlendi.

Kentin en işlek sahilinde kurulan standa tüm fertleri ile katılan Akşahin ailesi, bugüne kadar 2 bini aşkın imza topladı.

Ailenin en küçüğü olan Şerzan, 2 bin imzadan 612’sini toplamış olmanın gururuyla şunları belirtti: “Bugüne kadar topladığım 612 imzayı, daha çok öğretmenlerimden, arkadaşlarımın ailelerinden ve kurulan stantlarda topladım. Öncelikle ben bu imzaları kendim için topluyorum. Çünkü daha iyi ve özgür bir ülkede özgürce yaşamamız için mücadele eden tek güç PKK'dir. Herkes bu çalışmada yerini almalı."
Anne Gülistan Akşahin ise “5 bin imza hedefimiz var; bunu en yakın zamanda tamamlayacağız. Küçük büyük demeden herkes bu çalışmada yerini almalı. Dem Dema Azadiyê ye hamlesinin en önemli çalışmasıdır. Bu özgürlük mücadelesine seferberlik ruhu ile katılmamız gerekiyor" dedi.
Baba Arif Akşahin de yaptığı benzer çağrıda, "PKK ve Önder Apo’nun yürütmüş olduğu bu hakikat savaşında her onurlu Kürt yerini almalı" ifadelerini kullandı.