Almanya’da işgal ve ihanete karşı protestolar

Türk devletinin işgal saldırıları ve KDP’nin ihaneti Almanya kentlerinde yapılan eylemlerle protesto edildi. Berlin’de konuşan Nure Alkış, yıllardır KDP’nin ihanetine uğradıklarını belirterek, “Siz ihanete doymaz mısınız” diye tepki gösterdi.

Türk devletinin KDP ile ortaklaşarak sürdürdüğü Güney Kürdistan’a işgal saldırıları, Almanya’nın Düsseldorf, Freiburg ve Köln kentlerinde düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

DÜSSELDORF

Almanya’nın Düsseldorf kentinde, Türk devletinin Kürdistan’ı işgal saldırılarına ve KDP’nin ihanetini protesto etmek amacıyla Duisburg ve Düsseldorf’da yaşayan Kürdistanlılar ve dostlarının katılımı ile miting gerçekleştirildi.

Düsseldorf merkez tren istasyonu önünde bir araya gelen eylemciler, “Bimre xiyanet”, “Bijî berxwedana gerîla” sloganları attı İşgale karşı uluslararası kamuoyunun sessizliğini eleştiren eylemciler, attıkları sloganlar ve konuşmalarla uluslararası dayanışmaya vurgu yaptı.
İşgal saldırılarına karşı her zaman direniş halinde olacaklarını belirten eylemciler, aynı amaçla 10 Eylül’de Düsseldorf’ta yapılacak eyleme katılım çağrısında bulundu.

FREIBURG

Freiburg’un Synagoge meydanında da işgal saldırıları ve ihanet protesto edildi.

Gösteriye katılan Kürt halkı ve dostları, “Faşist Türk devleti Kürdistan’dan defol”, “Bimre xiyanet" ve "Gerillayı savunmak Kürdistan’ı korumaktır" sloganları attı.

KÖLN

Köln’de Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu’nun (AGİF) ortak organizesiyle bir miting düzenlendi.

Saat 17.00’da Bahnhofvorplatz’da başlayan eylemde Türk devletinin saldırılarını teşhir eden pankartlar taşındı, Kon-Med'in kamuoyunu bilgilendirmek için hazırladığı bildiri okundu.
Eylemde ayrıca PKK'nin “terörist” örgütler listesinden çıkarılması için imza toplandı.

BERLİN

Nav-Berlin ve Dest-Dan Kadın Meclisi’nin çağrısıyla Berlin Brandenburger Tor’da saat 18.00’da bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, işgalci Türk devletinin KDP işbirliği ile Başûrê Kurdistan’a 14 Nisan’dan beri sürdürdüğü işgal saldırısını protesto etti.
Kürdistan Özgürlük Şehitleri anısına saygı duruşu ile başlayan protesto eyleminde Sîwana Meclîsa Jinên Êzidî (Êzidî Kadın Meclisi Çatı Örgütü) adına konuşan Nure Alkış, KDP ihanetine vurgu yaptı. Nure Alkış şunları vurguladı: “KDP ismini kullandığımızda vicdanımız rahat değil. Neden? Çünkü onun gerçekliği ihanet partisi olmasıdır. İhanet partisi oldukları için kuruldukları günden günümüze Kürt ve Kürdistan için maalesef razı olabileceğimiz hiçbir şey yapmamışlar. Bugün KDP ihaneti nedeniyle sokaktayız, bimre xiyanet (kahrolsun ihanet) diyoruz. Yıllardır KDP ihanetine maruz kalıyoruz. Kürt kadınları olarak soruyoruz: Artık yeter değil mi? Siz ihanete doymaz mısınız? Düşman saldırıları bizi acıtmıyor. Çünkü o düşmanımızdır. Ne yaparsa ona karşı direneceğiz. Kırk yıldır Kürt halkı Özgürlük Mücadelesi şahsında direniyor. Ancak bu Barzani ailesi, ki KDP’yi kendi evine dönüştürmüş, varlık ve yokluğunu Kürt çocuklarının kanını ayaklarının altına almasını artık kabullenemiyoruz.”
Berlin Antifa adına konuşan Susanne Rössling ise Türk devletinin aylardır çocuk, yaşlı, kadın gözetmeksizin Kürtlere saldırdığına, bu saldırılarda kimyasal silah kullandığına işaret etti, aynı zamanda DAİŞ ile birlikte çalıştığını söyledi.

Berlin Dest-Dan Kadın Meclisi adına konuşan Xezal Bilgin ise demokrasinin saldırı altında olduğunu vurguladı.

Protesto eyleminde “Şehîd namirin”, “Bijî berxwedana gerîla”, “Bijî Serok Apo”, “Hoch die internationale Solidaritat”, “Bimre xiyanet” sloganları atılırken KDP ve Türk devleti işbirliğini anlatan ve “Bimre İxanet” yazılı pankart taşındı.
Nav-Berlin Meclis üyeleri, eylem alanında PKK yasağına karşı kampanya kapsamında imza topladı.