Almanya’nın 32 Tamilliyi sınır dışı etme kararı Düsseldorf’ta protesto edildi

Almanya’nın Düsseldorf kentinde 32 Tamil vatandaşını sınır dışı etme kararı, bugün akşam saat 18.00’da Düsseldorf Havaalanı’nın C Terminali’nde yapılan bir eylemle protesto edildi.

Saat 18.00’de Düsseldorf Havalimanında bir araya gelen Tamililer, Alman ve Kürdistanlılar bir eylem ile Alman devletinin kararını protesto etti.

Düsseldorf Havalimanı C Terminali'nde yapılan eylemde Alman anti-faşist kurumlar ve Tamil halkı adına birer konuşmalar yapıldı.

Tamil temsilcisi ANF’ye yaptığı açıklamada Almanya’da 80 ile 100 arasında Tamillinin tutuklandığını aktardı. Tutuklanan Tamillilere ilişkin rakam konusunda net bilgi edinemediklerini de söyleyen temsilci, “Bu rakam daha da olabilir” dedi.

Hafta boyunca eylemlerin süreceğini de vurgulayan temsilci, sınır dışı edilen Tamillilerin işkenceye maruz kalacağı ya da gözaltında kaybedilecekleri kaygısını taşıdıklarını belirti.

Almanya’nın NRW eyaletinde 24 Mart’ta gözaltına alınan Tamilli siyasetçi ve aktivistler, tutuklanarak Büren’e cezaevine gönderildi. Tutuklu Tamilliler yurtdışı edilmek üzere Düsseldorf Havalimanı’ndaki yurtdışı edilme merkezinde 100’lerce polis eşliğinde tutuluyor. Baden-Württemberg ve Hesse'de de tutuklamalar olduğu belirtildi.

Alman devletinin Tamillilere yönelik baskınlarının Birleşmiş Milletler’in 23 Mart’ta, Sri Lanka’da yaşayan insanların işkence ve kötü muameleye maruz kaldığına yönelik açıklamalarının ardından gelmesi dikkat çekici.

Bu açıklamadan çok kısa bir süre sonra Alman devleti, 32 Tamilli’yi Sri Lanka’ya teslim etme kararı aldı. Karar bugün saat 21.00’da Düsseldorf Havaalanı’ndan Tamilli siyasetçi ve aktivistlerin Sri Lanka’ya gönderilerek teslim edilmesi ile de uygulanacak.

Eylemde "Tamilerin sınır dışı edilmeleri durdurulsun" Yasasın Enternasyonal Dayanışma" sloganları atıldı.