Almanya’nın 5 kentinde katliam protestosu

Almanya’nın Mannheim, Giessen, Münster, Trier ve Dortmund kentlerinde alanlara çıkan Kürdistanlılar, Türk devletinin işgal saldırılarını ve katliamlarını protesto etti.

Almanya’nın 4 kentinde alanlara çıkan Kürdistanlıların Türk devletine öfkesi dinmedi. Her yerde “Katil Erdoğan” sloganı atan halk, eylemleri büyütme çağrısı yaptı.

MANNHEİM

Almanya’nın Mannheim kentinde Kürt Toplum Merkezi’nin çağrısıyla bugün akşam saatlerinde Türk devletinin Serêkaniyê’de gerçekleştirdiği katliam kitlesel şekilde kınandı. Yüzlerce Kürdistanlı ile dostunun katıldığı gösteride bölgede yaşanan gelişmelerin anlatıldığı bir basın açıklaması okundu. Türk devletinin saldırı ve katliamlarının anlatıldığı Almanca pankart ile dövizlerin taşındığı mitingde sık sık “Terörist Erdoğan” ve “Bijî Berxwedana Rojava” sloganları atıldı. Çok sayıda bildirinin dağıtıldığı mitingde kitle daha sonra sessizce dağıldı.

GİESSEN

Almanya’nın Giessen kentinde işgalci Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye işgal girişimi düzenlenen miting ile protesto edildi. Demokratik Kürt Toplum Merkezinin düzenlediği miting eylemi akşam saatlerinde “Berlinerplatz” meydanında gerçekleşti. Mitingde yapılan konuşmada işgal girişiminin derhal sonlandırılması, Türk devletine karşı gerekli yaptırımların uygulanması çağrısı yapıldı.

Bine yakın kişinin katıldığı gösteride Almanca ve Kürtçe sık sık “Türk askeri Rojava’dan defol”, “Terörist Erdoğan” ve “Çocuk katili Erdoğan” sloganları atıldı. Avrupa Süryaniler Birliği (ESU), Sol Parti Giessen Fraksiyonu ve Gençlik Örgütü (SDS), Internationalistiche Bundnis (REBELL) gibi kuruluşlar da gösteriye destek verdi.

Mitinde konuşan Avrupa Süryaniler Birliği (ESU) temsilcisi Türkan Uçar Rojava’da yaşayan bütün halklar ve inanç gruplarının birlikte işgale karşı mücadele etmesi gerektiğini söyledi. Pêşweru partisi temsilcisi Hesen Seyfedin de “Gün berberlik günüdür, Türk devletinin işgal operasyonunu tüm Kürt halkına yapılmış bir saldırıdır. Bu işgal saldırısı karşısında hep bereber atakta olacağız” diye konuştu. Her akşam saat 18.30’da yine “Berlinerplatz” meydanında protesto gösterilerinin yapılacağı bildirildi.

TRİER

Almanya’nın Trier kentinde Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırı ve katliamları bir gösteriyle kınandı. “Porta Nigra” meydanında toplanan kalabalık bir kitle daha sonra yürüyüşe geçti. Yüzlerce Kürdistanlı ve dostunun katıldığı yürüyüş güzergahı kentin en işlecek caddelerinden geçti. Türk devletinin kınandığı konuşmaların yapıldığı yürüyüş daha sonra “Porta Nigra” meydanında yapılan mitingle sona erdi.

DORTMUND

Almanya’nın Dortmund kentinde Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırıları ittatsizlik eylemi ile protesto edildi. Eylemde yapılan konuşmalarda, dünyanın Türk devletinin katliamlarının önüne geçmesi gerektiği belirtildi. Kürt gençleri tren garı önündeki eylemine devam etti.

MÜNSTER

Almanya'nın Münster kentinde de eylem adresi HBF önüydü. Burada bir araya gelen yaklaşık bin kişi, attıkları sloganlarla Türk devletinin soykırım saldırılarını protesto etti.