Ata’nın OPCW önündeki eylemi 42’inci gününde

Xoşnav Ata’yı eylem yaptığı OPCW önünde ziyaret eden sanatçı Seyda Perinçek, Ata’nın sesini bir nebze de olsa vicdan sahibi kesimlere duyurmak istediklerini ifade etti.

Türk devletinin kimyasal saldırılarında yeğenleri Gülperin Ata ile Mihriban Ata’yı kaybeden Xoşnav Ata’nın, Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütü OPCW önünde sürdürdüğü eylem 42’inci gününde.

Ata’yı sanatçı Seyda Perinçek ziyaret etti.

Xoşnav Ata ile dayanışmak için ziyarete geldiklerini söyleyen sanatçı Perinçek, şunları belirtti: “Halkımıza, çocuklarımıza, değerlerimize yönelik şimdi kimyasal silah kullanılıyor. Xoşnav Ata, kutsal bir eylem başlattı. Biz de yoldaşları olarak dayanışmak, yanında olmak istedik. Sesini bir nebze de olsa vicdan sahibi olanlara duyurmak istedik. Eylemini selamlıyoruz.”

 Xoşnav Ata ise 42 gündür eylemde olduğunu hatırlatarak, OPCW’den Türk devletinin kimyasal silah kullanımı konusunda inceleme yapmasını talep ettiklerini söyledi. Ata, “Amacımız bellidir. Her gün Kürt çocuklarına karşı kimyasal silah kullanılıyor; OPCW’nin kimyasal silah konusunda inceleme yapmasını istiyoruz. Bu nedenle adalet nöbetindeyiz” dedi.

Ata, Kürt halkına, sanatçı ve aydınlarına da seslenerek, Seyda Perinçek gibi destek ziyaretinde bulunmalarını istedi.