Avrupa’da birçok merkezde Öcalan eylemleri

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Avrupa’nın birçok merkezinde bugün eylemler gerçekleştirildi.

DARMSTADT

Almanya’nın Darmstadt şehrinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle bir yürüyüş gerçekleştirildi. Saat 15’te şehir merkezindeki Luisenplatz’da başlayan yürüyüş daha sonra mitinge dönüştü. Sık sık “Es Lebe Öcalan – Yaşasın Öcalan”, “Freiheit für Öcalan – Öcalan’a Özgürlük” sloganları atan kitle bildiriler dağıttı.

STUTTGART

Stuttgart da binlerce Kürdistanlı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın durumuna dikkat çekmek için alanlara çıktı. Yaklaşık saat 14:00 sıralarında Lautenschlagerstrasse’de toplanan kitle DTKM ve FCDK-E bileşenlerin yapacağı açıklamadan sonra yürüyüşe geçti.

Açıklamayı okuyan FCDK-E Eş başkanı Filiz Çakallik şöyle konuştu: “Kürt halk Önderi sayın Abdullah Öcalan üzerinde ağır bir tecrit uygulanmaktadır. Sağlığı ve güvenliği çok büyük tehlike altındadır. Bu anlamda Kürt halkı olarak sayın Öcalan’a karşı yapılan bu saldırıları kabul etmediğimizin tepkisini göstermek ve tecridi kınamak için buradayız”.

Yürüyüş güzergahı boyunca Öcalan lehine sloganlar atılarak el bildirileri dağıtıldı. Almanların yoğun ilgisiyle karşılanan Kürdistanlılar yürüyüş güzergahı boyunca Öcalan’ın resimlerinin işlendiği balonları uçurtarak gökyüzünde sarı kırmızı yeşil renklerden oluşan sürpriz görüntülere sahne oldu.

SAARBRUCKEN

Saarbrücken’de yaşayan Kürtler ve dostları ise tecridi protesto etmek amacıyla bir yürüyüş ve miting gerçekleştirdi. Şehir merkezindeki Europa Galerie önünde toplanan yüzlerce Kürdistanlı, Belediye binasının önüne kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi. Burada bir konuşma yapan DKTM eş başkanı Dilan Akdoğan, Almanya’yı Öcalan’a karşı yürütülen tecridi kınamaya çağırdı.

PYD adına bir konuşmanın yapıldığı eylemde HDK Saarbrücken adına da Zülfü Camkiran söz aldı. Camkiran tüm Ortadoğu ve Kürdistan halklarını tecrit ve faşizme karşı direnişe davet etti.

MONTPELLIER

Fransa'nın Montpellier kentinde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit protesto edildi.

Demokratik Kürt Toplum Merkezinin (DKTM) ve kadın komünü tarafında organize edilen eylemde Comedie Meydanı’nda stant açarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit ile ilgili hazırlanan bildiriler dağıtıldı, bilgilendirme yapıldı.

VİYANA

Avusturya'nın Başkenti Viyana'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek için başlatılan eylemler kesintisiz bir şekilde sürüyor.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi öncülüğünde Viyana Devlet operası önünde yapılan çadır eylemi saat 14.00'te başladı saat 17.00 e kadar süren eylem süresince Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridi konu eden el ilanları dağıtıldı.

DEN HAAG

Hollanda’nın Den Haag şehrinde Öcalan üzerindeki tecrit bir eylemle protesto edildi.

Saat 15’te Malieveld’de bir araya gelen Kürdistanlılar buradan şehir merkezine bir yürüyüş gerçekleştirdi. Eylem sırasında çok sayıda Hollandaca bildiri dağıtıldı.