Heyva Sor a Kurdistanê konferansını yaptı

Dünyanın bir çok yerinde insani faaliyetlerde bulunan Heyva Sor a Kurdistanê (Kürdistan Kızılayı) yıllık konferansını gerçekleştirdi.

Yılık konferans 29 Ocak günü Almanya’nın Troisdorf kentinde gerçekleşti. Konferansa Heyva Sor a Kurdistanê Almanya, Belçika, Hollanda, İtalya, İsveç, İngiltere, Japonya ve Norveç örgütleri ile Roja Sor Avusturya, Fransa ve İsviçre örgütleri katıldı.

Heyva Sor-Almanya Başkanı Dr. Rojvan Bilgin yaptığı açılış konuşmasında, “Kürdistan ve Ortadoğu’da saldırılar, iç savaşlar, doğa felaketleri, yoksulluk ve hastalıklardan dolayı milyonlarca kişi ayakta kalabilmek için direniyor. Kürdistan’da işgalci güçler, halkı yoksulluk, işsizlik ve açlıkla yüzyüze bıraktı. İşgalcilerin baskıları ve saldırılarının yanısıra korona virüsü ağır sonuçlara yol açtı. Bu nedenle yardıma muhtaç insanların sayısı her zamankinden daha fazla” dedi.

Ayrıca çok sayıda insanın göçe maruz kaldığı, barınma ve beslenme imkanlarının olmadığını belirten Bilgin, Avrupa’ya doğru yaşanan göç dalgasına da işaret etti.

Bilgin, Heyva Sor ve Roja Sor kurumlarının Kürdistan’ın her tarafına fark koymaksızın yardım ulaştırabilen tek Kürdistani kurumlar olduğunun altını çizdi.

Konferansta geçen yılın faaliyet raporları okunurken, 2022 yılı çalışmalarına perspektifler içeren bir sinevizyon izlendi.

Yürütülen tartışmalarda 2022 yılında insani faaliyetlerin iki kat arttırılmasının gerektiğine vurgu yapılırken, özellikle iki temel nokta üzerinde duruldu: üye sayısının artırılması ve yabancı kurumlarla ilişki kurularak ortak projeler geliştirilmesi.

Konferans yeni dönem faaliyet planlaması ile son buldu.