GÖRÜNTÜLÜ

Avrupa Kürt Kültür Festivali: Tecrit ve işgale karşı buluşalım

Frankfurt'ta 21 Eylül'de düzenlenecek Avrupa Kürt Kültür Festivali için hazırlıklar tamamlandı. Hazırlık Komitesi, tecride, soykırımcı ve işgalci politikalara karşı festivale güçlü katılmaya çağırdı.

AVRUPA KÜRT KÜLTÜR FESTİVALİ

Almanya Frankfurt Rebstockpark’ta 21 Eylül'de düzenlenecek 32. Avrupa Kürt Kültür Festivali için hazırlıklar tamamlandı.

 Festivalin Hazırlık Komitesi adına Ayten Kaplan, şunları belirtti:

"32. Kültür Festivali hazırlıklarını tartıştık ve tüm hazırlıkların tamamlandığını onayladık. Ülkemizde ve Başûrê Kurdistan’da AKP faşist devleti ve ortağı KDP’nin ihanetiyle birlikte Kürt özgürlük hareketine karşı kirli silahlarla mücadele yürütülmekte ve bu politikayı yerel güçlerle güçlendirmeye çalışmaktadırlar. İşgalci Türk devleti ve KDP, özellikle kadınlar ve özgür basın üzerinde baskıları artırmakta, kirli savaş ve işgal politikalarını dünya kamuoyundan gizlemek için Özgür Basın çalışanlarını ve elemanlarını hedef almaktadırlar. Kendi dilini, kültürünü ve kimliğini koruyan kadın inisiyatifi olarak, 32. Kültür Festivali çalışmalarımızı uluslararası misafirlerin ve çeşitli sanatçıların katılımıyla gerçekleştireceğiz. Bu etkinlikte, kültürümüze sahip çıkmak ve soykırım politikalarına karşı tutum almak için tüm kadınlarımızı kendi rengi ve kültürüyle festivalimize katılmaya davet ediyoruz.

Bu konuda halkımıza çağrı yapıyoruz. Süreç, bize karşı uygulanan soykırım politikalarının, kimliğimizi, kültürümüzü ve dilimizi yok sayan bir anlayışla devam ettiğini göstermektedir. İçinde bulunduğumuz bu dönemi önemli buluyoruz çünkü kimliğimizi, kültürümüzü ve kurumsal yapımızı sahiplenme ve savunma iradesi olarak 32. Festivalimize katılım için tüm kitlemizi bekliyoruz.”

'FESTİVALİ ZAP DİRENİŞİNE ADADIK'

 Festivalin Hazırlık Komitesi Üyesi Engin Sever ise şunları belirtti:

"Darmstadt’ta, 32. Avrupa Kürt Kültür Festivali toplantısı gerçekleştirilmiştir. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Kurdistan’da bir işgal saldırısı devam ediyor. KDP, AKP ve DAİŞ öncülüğünde gerçekleştirilen bu saldırıya karşı büyük bir mücadele vermek zorundayız. Bu 32. Festivali, Zap direnişine adadık. Hepimiz biliyoruz ki, özgürlük gerillaları işgalcilere karşı büyük bir direniş gösteriyor ve AKP, KDP, DAİŞ’e karşı büyük darbeler vuruyor. Bu nedenle, tüm yurtseverlerimizin 21 Eylül’de gerçekleştirilecek festivalde yerini alması gerekmektedir. Kürt halkı ve insanlık uğruna canını veren gerillaya sahip çıkmak için festivalde moral vermek önemli.

Hazırlık Komitesi olarak, daha önce yaptığımız açıklamada, çok sayıda sanatçının katılacağını ve festivalin folklor, kültür, çocuk çadırları gibi etkinliklerle gerçekleştirileceğini belirtmiştik. Birçok misafirimiz, yabancı dostlarımız ve mücadele içinde önde yer alan dostlarımız festivale katılacaklar. Şimdiye kadar kültür programımızda yer alan Ruken Yılmaz, Türk devletinin vize vermemesi nedeniyle katılamayacak. Festivale Şehribanê Kurdî de katılacak. Ayrıca, Güney Kurdistan’da bir işgal saldırısı gerçekleştirildiği için Bilind İbrahim’in de festivale katılması gerekiyordu, ancak oradaki hükümet tarafından yapılan baskılardan dolayı, tıpkı Türkiye’deki faşizmin Kürt kültürü üzerindeki baskıları gibi, bu etkinliğimize katılamayacak.

'ÖNDER APO'NUN SESİ OLALIM'

Programımıza Şehribanê Kurdî, Ömer Gundi, Erdoğan Emir, Hozan Zozan, Hozan Kawa ve Rastak grubu katılacak. Tüm örgütlerimize, özgürlük isteyen insanlara, Avrupa’da yaşayan dostlarımıza, kitlemize çağrıda bulunuyoruz. Tüm insanlar yerel elbiseleriyle, renkleriyle, bayraklarıyla duruşlarıyla özgürlüğün sesi olmak ve özgürlük savaşçılarının sesi duruşuyla festivalde yer almak için katılım göstermelidir. Bu nedenle, Önder Apo’dan herhangi bir haber alınamıyor. Oradan binlerce insan Önder Apo’nun sesi olmalı. Bu süreçte Önderliğin üzerindeki tecridi kırmak ve özgür Kurdistan’ın sesini her yere ulaştırmak için herkes, genç, kadın, çocuk, yaşlı, anneler; herkes bu festivalde yerini almalıdır. 21.09.2024 tarihinde Frankfurt Rebstockpark’a hepinizi bekliyoruz."