Avrupa’nın birçok kentinde Kürtler Akarsel için alanlara çıktı

Süleymaniye’de 4 Ekim günü evinin önünde katledilen Jineoloji Merkez Araştırma Üyesi Nagihan Akarsel için Avrupa’nın bir çok kentinde protesto eylemleri düzenlendi.

BREMEN

Almanya’nın Bremen kentinde eski parlemento binasının önünde bir miting yapıldı.

Bremen Sevê Kadın Meclisi’nin öncülüğünde yapılan mitingde Nagihan Akarsel ile Tahran’da “ahlak” polislerinin katlettiği Jina Emini’nin posterleri taşındı.

Sık sık “Jin jiyan azadî” sloganının atıldığı mitingde, mumlar yakıldı ve oturma eylemi yapıldı.

Sevê Kadın Meclisi eş sözcüsü Münevver Azizoğlu Bazan yaptığı konuşmada “Alçakça bir suikastle arkadaşımız canımız Nagihan’ı bizden aldılar. Ancak Nagihan’ın fikirleri bugün ‘jin jiyan azadî’ sloganıyla bütün dünyaya yayılıyor. Nagihan’ın yol arkadaşları olarak onun hayallerini en yükseğe taşıyacağız” dedi.

BERLİN

https://1649452211.rsc.cdn77.org/vod/2022-10-07-berlin-nagihan-akarsel-katliami-protesto-edildi-1.mp4

Almanya’nın başkenti Berlin’de Dest Dan Kadın Meclisinin çağrısı ile perşembe günü saat 18:00’de Kürdistanlı, Türkiyeli ve enternasyonalist binlerce kadın bir araya gelerek yürüyüşe geçti.

Eylem Nagihan Akarsel şahsında tüm devrim şehitleri için saygı duruşu ile başladı.

Dest Dan Kadın Meclisi adına yapılan açıklamada, “Jineoloji Araştırma Merkezi üyesi Nagihan Akarsel ile Jina Emini şahsında Kürt kadınlarına yönelik yapılan saldırıyı kınıyoruz” denildi.

Yürüyüş Oranienplatz’da “Kürdistan faşizme mezar olacak” sloganları eşliğinde son buldu.

ZÜRİH

İsviçre’nin Zürih kentinde merkez tren istasyonunda bir protesto eylemi düzenlendi.

Genç kadın örgütleri Teko-JIN ve YJK-S öncülüğündeki eylem saygı duruşu ile başladı.

İsviçre Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Selma Sürer, Nagihan Akarsel şahsında tüm kadınların hedef alındığını belirterek “Biz Kürt kadınları tüm dünyadaki kadın direnişlerinin öncüsü olacağız” dedi.

Açıklama ardında kitle yürüyüşe geçerek,  Rathausbrücke’de eylem son verdi.