Avukat Benkhelifa: Abdullah Öcalan özgür olmalı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için İmralı’ya gitmek isteyen avukatlardan Selma Benkhelifa, CPT’nin tavrını eleştirdi ve “Abdullah Öcalan artık özgür olmalı” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüşmek için Türk Adalet Bakanlığına başvuran avukatlardan Selma Benkhelifa, CPT’den daha net bir tavır beklediklerini söyledi.

Belçika’da 14 Eylül’de düzenlenen basın açıklamasında yer alan Belçikalı avukat Selma Benkhelifa, ANF’ye konuştu. Hedeflerinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kırmak olduğunu belirten Av. Benkhelifa, “Bence bu dünyadaki tek örnek” dedi.

Abdullah Öcalan’ın, devlet tarafından ‘terörist’ olarak görülmesinin anlamsızlığına işaret eden Selma Benkhelifa, “Milyonlarca insan tarafından bir kahraman, bir lider olarak görülüyor. O zaman devlet bunu dikkate almalı, saygı duymalı. Artık serbest bırakmalılar. Nelson Mandela örneği bize umut verebilir. Nelson Mandela da Apartheid rejimi tarafından ‘terörist’ olarak görüldü ama özgürleştikten sonra başkan oldu ve Nobel Barış Ödülü aldı” şeklinde konuştu.

CPT’Yİ ANLAMAKTA ZORLANIYORUZ

İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit karşısında sessiz kalmasını eleştiren Av. Selma Benkhelifa, şunları dile getirdi: “CPT, geçmiş raporunda Abdullah Öcalan'ın tecrit edilmesinin işkence olduğunu söyledi. AİHM, 2014’te Türkiye'ye karşı bir tutum kararı aldı ve tecridin AİHS’nin 3. maddesine aykırı olduğunu söyledi. CPT'nin daha güçlü bir şekilde tutum alması, sorumluluğunu yerine getirmesi lazım.”