Avukatlar Birliği-ELDH online basın toplantısı düzenleyecek

Demokrasi ve İnsan Hakları için Avrupa Avukatlar Birliği- ELDH), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüşme hakkına ilişkin, 20 Eylül’de (yarın) Brüksel saati ile 12:30’da online basın toplantısı düzenliyor.

European Association of Lawyers for Democracy & Human Rights (Demokrasi ve İnsan Hakları için Avrupa Avukatlar Birliği- ELDH) Kürt halk önderi Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüşme hakkına ilişkin yarın online basın toplantısı düzenleyecek.

ELDH, düzenlenecek basın açıklaması için “Yüzlerce avukat Kürt lider Sayın Abdullah Öcalan’ı ziyaret için başvuruyor” başlıklı çağrı metni yayımladı.

Metinde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan 25 Mart 2021 tarihinden itibaren kendisinden herhangi bir haber alınmamasına ilişkin, “İmralı cezaevindeki durum dünya çapındaki avukatlar tarafından özel ve ayrımcı bir tecrit biçimi olarak tanımlanmaktadır. Abdullah Öcalan dünya çapında Robben Adası hapishanesindeki Kürt Nelson Mandela olarak görülmektedir” denildi.

Dünya Yaklaşık 2000 avukatın Abdullah Öcalan'ın tutulduğu İmralı Adası'ndaki cezaevini ziyaret etmek için Türk Adalet Bakanlığı'na bir mektup gönderdiği hatırlatılan çağrı metninde, “Dünya çapında yüzlerce avukat, Türkiye'nin iç hukuku kapsamında Sayın Abdullah Öcalan'ı ve İmralı'da tutulan diğer mahkumları ziyaret etmek için taleplerini açıkça dile getirmiş ve başvurularını iletmiştir” denildi.

Online basın toplantısı 20 Eylül tarihinde Brüksel saati ile 12:30’da zoom üzeri gerçekleştirilecek.

Basın toplantısı  aşağıdaki linkten izlenebilir:

https://us02web.zoom.us/j/84691691356?pwd=bkd2QVBsUFNLcHQwTFpBVWlaTTR5UT09