Aysel Doğan Paris’te anıldı

“Hücrelerine mücadeleyi işlemiş Dersim'in asi kızı” olarak tarif edilen Aysel Doğan için Paris’te anma etkinliği düzenlendi. Aysel Doğan'ın devrimci kişiliğinin kadınların mücadelesine rehber olacağı vurgulandı.

Fransa’nın başkenti Paris’te 11 Mayıs günü Almanya’da şehit düşen devrimci Aysel Doğan için Fransa Kürt Kadın Hareketi’nin (TJK-F) organizesiyle anma etkinliği düzenlendi.

Anmanın yapıldığı salona Aysel Doğan ile Zap Şehitleri için bir anma köşesi hazırlandı.

Etkinlik, 5 Haziran 2021’de Türk devletinin hava saldırısı sonucu şehit düşen Salih Cizîr (Hasan Adır) ile Hüseyin Akdağ (Selman Bozkur), 17 Haziran 2022'de işgalci Türk devletinin SİHA’larla hedef aldığı araçta şehit düşen Ferhat Şiblî, Zap şehitleri ve Aysel Doğan şahsında Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

İlk sözü CDK-F Eşbaşkanı Xane Akdoğan söz aldı. Şehitlerin mücadelesinin takipçisi olduklarını vurgulayan Akdoğan, onlara sahip çıkmanın mücadeleyi sahiplenmekten geçtiğini belirtti.

Xane Akdoğan, "Aysel Doğan tüm ömrünü mücadeleye verdi. Direnişin hattında yürüdü. Avrupa’da, zindanda ve ülkede kadın mücadelesinin takipçisiydi. Biz de onun mücadelesinin takipçisi olacağız” diye konuştu.

Aysel Doğan'ın cezaevi arkadaşı olan TJK-E üyesi Güneş Arduç ise, "Aysel heval ilk kuşak devrimcilerden olup hareketimizin tarihidir. 2004 yılında Sivas zindanında tanıdım onu. Zor bir zindan sürecinde birlikte orada kaldık. Herkese feyiz olan bir yoldaştı. Derin sohbetlerin ve yoldaşlığın sembolüydü. İlk kuşak yoldaşlığının sembolüydü" diyerek, enerjisini her yerde, her mücadele anına taşıdığını ifade etti.

Anma etkinliğinde Aysel Doğan'ın devrimci yaşamını konu alan bir de sinevizyon gösterimi yapıldı.