Basel'de "Barış için Sosyalizm" yürüyüşü

Kürdistan, Filistin, Suriye, Afganistan, Yemen, Eritre, Libya ve son olarak Ukrayna'nın emperyalist güçler eliyle işgaline karşı İsviçre'nin Basel kentinde "Barış için Sosyalizm" yürüyüşü düzenlendi.

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP), İsviçre İşçi Partisş (PDA) ile BastA Partisi  tarafından düzenlenen eyleme Kürdistanlı, Türkiyeli  ve İsviçreli demokrasi çevrelerinden çok sayıda kurum katılarak destek verdi.

Barfürserplatz'ta bir araya gelen kitle burada barış ve demokrasi mücadelesi yürütürken bu uğurda şehit düşenler anısına 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirdi.

Kurumlar adına burada yapılan konuşmalarda emperyalist güçlerin, savaş ve sömürü düzenine karşı barışın yalnızca sosyalizmle geleceğine vurgu yapıldı.

Yapılan konuşmaların ardından savaş ve sömürüye karşı devrimci mücadelenin ortaklaştırılması çağrıların yapıldığı sloganlarla yürüyüşe geçildi.

Kentin önemli merkezlerinde durarak konuşmaların yapıldığı eylemde İsviçre Kürt Toplum Merkezleri (CDK-S) adına Emrullah Bingül'de bir konuşma yaptı. Kürt halkının kazanımlarının emperyalist güçler tarafından yok edilmek istendiğini söyleyen Bingül "Bugün Ukrayna'ya yönelen işgal karşılığında Türk devletinin Kürdistan'a yönelen saldırılarına göz yumulmaktadır" diye konuştu. Bingül, Kürtler ve dostları olarak bu emperyalist çıkar savaşlarına karşı alanlarda olmayı sürdüreceklerini söyledi.

Yürüyüş boyunca önemli merkezlerde Almanca bildiri okunurken yürüyüş Theodorplatz'ta yapılan konuşmaların ardından sonlandırıldı.