GÖRÜNTÜLÜ

Berlin’de “Abdullah Öcalan’a Özgürlük” Paneli

Almanya’nın Başkenti Berlin’de 1-10 Ekim tarihleri arası “Küresel Abdullah Öcalan’a Özgürlük” günleri kapsamında panel düzenlendi.

İMRALI TECRİDİ

“Freiheit Für Abdullah Öcalan” Abdullah Öcalan’a Özgürlük başlığı altında Berlin Haus der Demokratie salonunda bir araya gelen onlarca Alman ve Kürt aktivist Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ınn paradigması çerçevesinde Kürt Halk Önderinin Kürt Özgürlük Hareketi içerisindeki rolü, yaşam felsefesi ve paradigması nasıl karşılık buluyor konularının tartışıldığı bir panelde buluştu.  

Etkinliğe aktivist ve özgür gazeteci Tim Krüger panelist olarak katıldı. Krüger, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 2000’lı yıllar sonrası geliştirdiği Demokratik Özerklik ve Demokratik Konfederalizm tezi ile Dünya devrim hareketleri önünü açtığını belirterek "daha yaygın bir şekilde bu konuların Dünya halklarına anlatılması gerekir" dedi. 

Tim Krüger konuşmasında, Kürt Halk Önderi  Abdullah Öcalan’ın paradigması ve küresel çapta geliştirdiği düşünce biçiminin gelecek açısından ekoloji, sosyal bilimler, nasıl yaşanılabilinir, özerklik, kadın ideolojisi gibi konuların önünü doğrudan açtığını belirterek anlamlı bulduğunu ifade etti.

Krüger, Türk devleti tarafından Cumhuriyet tarihi boyunca Kürt halkı sürekli katliam ve soykırım kıskacında bırakıldığını ve kültürel birikimleri, ana dil gibi temel haklarının sürekli baskı altında tutulduğunu vurgulayarak Kürt ulusal hareketinin neden ortaya çıktığını tartıştı.

Krüger ayrıca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü koşularının bir an önce sağlanması temelinde girişimlerin uluslararası kamuoyu nezrinde oluşması gerektiğini vurguladı. Etkinliğe onlarca Alman dost ve Kürdistanlı katıldı. Saat 18:00’de başlayan etkinlik akşam 20:00’de son buldu.