GÖRÜNTÜLÜ

Berlin’de ‘Abdullah Öcalan’a Özgürlük’ yürüyüşü

Kürt halkının meşru direnişi Avrupa’da terörize edilirken Türkiye’nin emperyalist politikalarının Ortadoğu’ya yayıldığına işaret edilerek, “Biz ise susmuyoruz, susmayacağız! Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü tüm bölgenin adalet arayışının anahtarıdır" denildi.

Almanya’nın başkenti Berlin’de, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin sona ermesi ve fiziki özgürlüğüne kavuşması için, “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm” hamlesi kapsamında bir yürüyüş düzenlendi.


Berlin’in işlek bölgelerinden biri olan Gesundbrunnen’de, Kürdistan şehitleri için saygı duruşuyla başlayan yürüyüş, yapılan açıklamalarla devam etti.

TCŞ üyesi, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“25 yıllık tecrit, işkence ve hukuksuzluğa karşı sokaklardayız. Abdullah Öcalan, Kürt halkının özgürlük mücadelesinin yaşayan sembolüdür. O, sadece Kürtler için değil, tüm Ortadoğu halkları için bir çözüm yoludur. Ancak dünya, bu gerçeği görmezden geliyor. Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler ve CPT, İmralı’daki insanlık dışı tecrit koşullarına sessiz kalıyor, kendi hukuklarını ayaklar altına alıyor ve Türkiye’nin insan haklarını açıkça ihlal etmesine göz yumuyor. Kürt halkının meşru direnişi terörize edilirken, Türkiye’nin emperyalist politikaları Ortadoğu’nun dört bir yanına yayılıyor. Biz ise susmuyoruz, susmayacağız! Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü, sadece Kürt halkının değil, tüm bölgenin barış ve adalet arayışının anahtarıdır. Onun serbest bırakılması, sembolik bir talep olmanın ötesinde, Ortadoğu’da gerçek bir barışın tesisi için zorunludur. Bu insanlık dışı tecrit rejimi derhal sona erdirilmeli, Abdullah Öcalan serbest bırakılmalıdır. Türkiye’nin Kürt halkına karşı yürüttüğü işgal ve imha politikalarına artık son verilmeli. Çünkü biz biliyoruz ki, Öcalan’ın özgürlüğü, Kürt halkının özgürlüğüdür.”

Ardından Young Struggle temsilcisi bir açıklama yaptı. Bugün Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için sokaklarda olduklarını dile getiren temsilci, “Kürt halkının ve bu özgürlük mücadelesinin temsilcisi,  bugün İmralı surlarının ardında işkence ve tecride maruz bırakılıyor. Bugün bu sokaklarda Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne kavuşması için mücadele ediyorsak, bu mücadeleyi devam ettirmemiz çok önemli. Her gün Başûr Kurdistan’da öldürülen sivillerin haberleri geliyor. Bu sivilleri öldürenler, katil faşist Türk devletidir” dedi.

Yürüyüşe katılanlar, güzergâh boyunca sık sık “Reber Apo’ya özgürlük” ve “Tecride son” sloganları attı.

Yürüyüş, Gesundbrunnen’den başlayıp Franz-Neumann-Platz’ta sona erdi.

Yürüyüş boyunca Alman polisinin sürekli provokatif davranışlar sergilemesine rağmen etkinlik kesintisiz sürdü. Yürüyüşün sonunda dört kişinin gözaltına alınmasına tepki olarak kitle oturma eylemi başlattı. Oturma eylemi sonucunda gözaltına alınan dört kişi serbest bırakıldı.