Berlin’de Maxmur’la dayanışma için dövüş sporları etkinliği

Almanya'nın başkenti Berlin'de Maxmur Mülteci Kampı'na destek amacıyla Boks, Muay Thai ve K1 branşlarında spor müsabakaları yapıldı.

Dövüş sporlarına destek veren THIRTYSIX FIGHTS adlı kuruluş, Türk devletinin saldırıları, KDP ve Irak devletinin baskısı altında bulunan Şehit Rüstem Cudi (Maxmur) Mülteci Kampı için yardım kampanyasına başlattı. Bu kapsamda farklı spor dallarında müsabakalar düzenlendi. İlk etkinlikler kapsamında Almanya'nın başkenti Berlin'de Box, Muay Thai ve K1 branşlarında olmak üzere Rojava Devrimi'nin 10. yılına atıfla 10 maç yapıldı. 

Etkinlikte Civaka Azad, Kürdistan için Umut, Barış ve Adalet Derneği ve Rheinmetall Silahsızlanma Girişimi temsilcileri konuşma yaptı. 

Civaka Azad adına konuşan Renas Efrin, Kürdistan’da Türk devletinin işgal saldırıları ve Kürdistan özgürlük gerillasının direnişine odaklandı. Renas Efrin “Eskiden Kürtler dostumuz dağlardır diyorduk. Şimdi bu salona bakınca sadece dağlar olmadığını görüyoruz. Rojava direnişindeki Enternasyonallere bakınca sadece dağlar olmadığını görüyoruz. Biz savaşların son bulmasını istiyoruz. Ancak gerçekçi olmalıyız. Türk devleti toprağımızı işgal ediyor ve bu savaş hemen bitmeyecek. Ancak bu savaş sürecekse de adil yiğitçe olsun istiyoruz! Türk devleti gerillaya karşı kimyasal gaz kullanıyor. Sizden istediğimiz buna karşı harekete geçmenizdir” dedi. 
Kürdistan için Umut, Barış ve Adalet Derneği adına yapılan konuşmada ise Maxmur mülteci kampının tarihçesine Türk devletinin Maxmur'a yönelik saldırılarına değinildi. 

Etkinlikte Maxmur için dayanışma standı açıldı.