Berlin’de YPG/YPJ bayraklarına engelleme

PYD Berlin öncülüğünde işgalci Türk devletinin saldırılarını protesto etmek isteyen Kürdistanlıların YPG ve YPJ bayraklarını açmak istemesi Berlin polisi tarafından keyfi sayı sınırlaması getirilerek engellendi.

“Rojava’ya yönelik saldırıları kınıyoruz! Çocukların katledilmesini kınıyoruz! Savaşçılarımızla birlikteyiz!” Sloganıyla Berlin Hermannplatz meydanından Kottbusser Tor’a kadar yürüyüş izni alan PYD Berlin, Dest-Dan Kadın Meclisi, Nav-Berlin Meclisi ve Fed-Kurd Berlin polisinin keyfi uygulamasına maruz kaldı.

Kurumların başvurularına herhangi bir engelleme konulacağına dair yazılı bilgilendirme yapılmamasına karşın, kitlenin toplandığı Hermannplatz meydanında Berlin polisi YPG ve YPJ bayraklarından en fazla iki tane çıkarılabileceğini söyledi.

Kurumlar adına konuşan Fed-Kurd Eşbaşkanı Kerem Gök “Avrupa devletleri, Almanya Rojavada YPG ve YPJ‘ye biz sizinle gurur duyuyoruz, siz başarısınız yiğitsiniz diyor ama Almanya’nın başkenti Berlin’de polis YPG ve YPJ bayraklarına sınır getiriyor. Bu ikiyüzlülüktür. Bu doğru değildir. Biz de bunu kabul etmiyoruz. Buna karşı hukuki mücadelemizi de sürdüreceğiz” dedi.

Dest-Dan Kadın Meclisi adına tapılan açıklamada “işgalci Türk devleti her gün Rojavaya hava saldırısı düzenliyor. Kadınları çocukları katlediyor. Kürt özgürlük mücadelesi demokratik kadın özgürlükçü bir mücadele olmasına rağmen Faşist Türk devleti bunu istemiyor. Bu durumu protesto etmek için buradaydık. Hergün sokaktayız. Ancak bugün bayraklarımızı taşımamızı engellediler. Polis diyor ki ‘YPG ve YPJ yasaktır’. Herhangi bir yasal dayanağı olmamasına rağmen bunu söylüyor. Elli kişiye bir bayrak dayatmasında bulunuyorlar. Biz bunu reddediyoruz” dedi.

Polisin tutumunu protesto eden Kürdistanlılar ve dostları şehit namırın sloganları attıktan sonra dağıldı.