Bern’de Hesekê şehitleri için anma

İsviçre’nin başkenti Bern’de Hesekê’de şehit düşen 121 sivil ve savaşçı için düzenlenen anmada QSD’nin direnişi selamlandı.

İsviçre’nin başkenti Bern’de Hesekê’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen Gurza Gelan  Hamlesi’nde şehit düşen 121 sivil ve savaşçı için Şehit Aileleri Derneği (KOMAW) tarafından bir anma programı düzenlendi.

Bern Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde düzenlenen anmanın yapıldığı salona Halkların Gürzü Hamlesi’nde şehit düşen savaşçıların fotoğrafları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan portesi, YPG ve YPJ fotoğrafları asıldı.

Anmaya İsviçre’nin birçok yerinde yaşayan Kürdistanlılar katılım sağladı. Yine anmada Kuzey ve Doğu Suriye’de faaliyet yürüten PYD, Pêşverû, El-Wehdi, PDK-S El Parti gibi partilerin temsilcileri hazır bulundu. 

Şehitler için yapılan bir dakikalık saygı duruşundan sonra Gurza Gelan Hamlesi’nde şehit düşen savaşçıların aileleri konuşmalar yaptı. Aileler, Türk devletinin DAİŞ ile olan ortaklığına dikkat çekerek QSD’nin direnişini selamladı.

Ailelerden sonra söz alan siyasetçi Hozan Botan, Rojava’daki savaşçıların tüm saldırılar karşısında kahramanca mücadele verdiğini dile getirdi. Savaşçıların arkalarında onurlu bir direniş bıraktığını vurgulayan Botan, Rojava Devriminin halklara umut olmaya devam edeceğini belirtti. 

PYD adına Abbas Omer, PDK-S El Parti adına Ednan Dumani, El-Wehdi adına Şêxmus Şêx, Pêşverû adına Salar Temir, Şehit Aileleri Derneği (KOMAW) adına Mehmet Göksungur kısa bir konuşma yaptı. Konuşmalarda Kürt ulusal birliğine dikkat çekildi. 

Anma, düzenlenen sinevizyon gösterimi ile sona erdi.