Binler Strasbourg’daydı: ‘Gençler Önder Öcalan’ın arkasında’

İsviçre, Almanya ve Fransa’dan Strasbourg’a akan binlerce kişi, her yıl olduğu gibi bu yıl da uluslararası komplonun sorumlularından hesap sordu. Bu yılı farklı kılan ise, gençliğin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı güçlü sahiplenmesi oldu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Kürt gençlik örgütlerinin Fransa’nın Sierentz kasabasında; enternasyonal gençlerin ise Frankfurt’ta başlattığı “Meşa Dirêj” eylemcileri, bugün Strasbourg’da yapılan merkezi eyleme katıldı.

İsviçre, Almanya ve Fransa’dan gelen binler, Strasbourg tren istasyonu önünde bir araya geldi. 

Fransız polisi Almanya’da gelen çoğu kişiyi engellemesine rağmen yürüyüşe binlerin katılmasını engelleyemedi.

Uzun yürüyüşe katılan gençlerin ve enternasyonallerin en önde yürüdüğü eylem, saat 12.00’da Strasbourg tren istasyonu önünde başlayıp “Long Distance” alanında son buldu.

Yürüyüş boyunca kitle, sık sık Kürtçe, Türkçe ve Fransızca attıkları sloganlarla komployu kınadı.

GÖKSUNGUR: ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Long Distance alanında saygı duruşuyla başlayan programda, ilkin KCDK-E Eşbaşkanları Fatoş Göksungur ile Yüksel Koç sahneye çıktı.

Fatoş Göksungur yaptığı açıklamada günlerdir uzun yürüyüş gerçekleştiren gençleri ve enternasyonalleri kutladı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komployu kınadığını belirten Göksungur, “Kürt gençleri, Kürt halkı Önder Öcalan’ın arkasındadır. Bugün aramızda günlerdir yürüyen gençler ve enternasyonal dostlarımız var. Bu komploya karşı asla boyun eğmeyeceğiz” dedi.

GENÇLER: DİRENİŞİMİZ KESİNTİSİZ SÜRECEK

Ardından Frankfurt’tan başlayan uzun yürüyüşte yer alan aktivistler Ante Eston (Bask), Bornot Casos (Katalonya), Fransizka Svhutz (Alman) ve Andrea Reinoso (Latin Amerika), grupları adına konuşma yaptı.

Fransa’dan yürüyen Kürt gençlik hareketleri adına ise üç dilde açıklama yapıldı. Hareket üyeleri yaptıkları açıklamada, “23 yıl önce Önder Apo, uluslararası komplo ile TC’ye verilmişti. Bu komploya asla boyun eğmeyeceğiz. Direnişimiz kesintisiz olarak sürecek. Ta ki Önder APO fiziki olarak özgür olana kadar” dedi.

Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) adına yapılan açıklama da komplo 23. yılında kınandı.

73 YAŞINDAKİ EYLEMCİ ONORE EDİLDİ

Daha sonra KCDK-E Eşbaşkanları tarafından kalbinde pil olmasına rağmen gençlerle birlikte 6 gündür yol yürüyen 73 yaşındaki Xalê Selman’a ödül verildi. Yıllardır her etkinlikte yer alan ve uzun yürüyüşe katılan Xale Selman’a Abdullah Öcalan’ın bir posteri ve önlük hediye edildi.

Xalê Selman, herkesi Kürt Halk Önderi’ni sahiplenmeye çağırdı. 

Daha sonra Kawa Urmiyê, Bergin Demir, Azad ve Hozan Sidar ezgiler, Cüneyt Özdemir şiir seslendirdi.