Birçok ülkede ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ yürüyüşleri

Belçika, Almanya ve Fransa’da yaşayan Kürtler ve dostları, “2022 yılını Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük yılı haline getireceğiz” diyerek, yarına kadar sürecek iki günlük yürüyüş gerçekleştiriyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat 1999’da gerçekleştirilen uluslararası komplo Avrupa’da düzenlenen çeşitli eylemlerle protesto ediliyor.
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen uluslararası komplonun 23. Yıl dönümü dolayısıyla Belçika, Fransa ve Almanya’da Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle iki gün sürecek yürüyüşler bugün başladı.

RENNES

Uluslararası komplo Fransa’da uzun yürüyüşle protesto edildi.
Fransa’nın Rennes, Vannes ve Lorient kentlerinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları, 15 Şubat uluslararası komployu Hennebont’dan Lorient’a kadar düzenledikleri bir uzun yürüyüş ile protesto etti.
Hennebont belediyesi önünde saat 12.00’da bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, kent merkezinden uluslararası komployu protesto eden pankartlar ile Cuadan ve Lanester kentlerinden geçerek Lorient kenti Place Aristide-Briand meydanına kadar yürüdü.

Yürüyüş boyunca Fransızca, Kürtçe ve Türkçe “Kahrolsun uluslararası komplo”, “Bijî Serok Apo”, “Kürdistan faşizme mezar olacak” sloganlar atarak Fransızca bildiriler de dağıttı.
Kürdistanlılar ve dostları, “PKK halktır, halk yasaklanamaz” kampanyası kapsamında yürüyüş boyunca imzalar da toplandı.

İşgalci Türk devletinin 1 Şubat gecesi Maxmur, Şengal ve Rojava'ya yönelik bombardıman saldırılarına karşıda yürüyüş boyunca bilgilendirme yapan Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin barbarlığı son bulmayana kadar alanlarda olacakları mesajını verdi.

Lorient Place Aristide-Briand meydanında bir dakikalık saygı duruşundan sonra Kürt dostları adına yapılan konuşmalarda Kürt halkıyla dayanışma mesajı verildi.

Günün önemine değinen konuşmalardan sonra 12 Şubat Nantes kentindeki yürüyüşe katılım çağrısı yapıldı.

Nantes kentindeki yürüyüş 12 Şubat Cumartesi günü saat 14:00'te FNAC, Place du Commerce önünde başlayacak.

BELÇİKA

Belçika’da yaşayan Kürtler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle Belçika’nın Leuven kentinden Brüksel’e doğru 2 günlük yürüyüş başlattı.

Leuven tren istasyonu önünde sabah saatlerinde bir araya gelen eylemciler, devrim şehitleri anısında bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Burada bir konuşma yapan NAV-BEL Eşbaşkanı Davud Keskin, iki günlük yürüyüşün Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplonun yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

“Önder Apo bizim tescilli irademizdir” diyen Keskin, mücadele çıtasını daha da yükselterek 2022 yılını Abdullah Öcalan’a özgürlük yılı haline getireceklerini kaydetti.

Daha sonra sloganlarla yürüyüşe geçildi.

Yürüyüş, yarın saat 9.00’da Flaman Brabant eyaletinde bir belediye olan Kortenberg’den başlayıp saat 15.00’te Avrupa Parlamentosu önünde yapılacak mitingle sona erecek.

KİEL

Almanya'nın Kiel kentinde de Kürt Halk Önderi Abdullah için özgürlük talebiyle başlayan iki günlük uzun yürüyüşün ilki, bugün gerçekleştirildi. Ayrıca faşist Türk devletinin Kürdistan' a yönelik saldırılarına da dikkat çekildi.
Kiel Kürt Toplum Merkezi tarafından düzenlenen yürüyüşe Hamburg, Oldenburg ve Bremen'den gelen Kürdistanlılar da katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan yürüyüşün birinci gününde Kürdistanlılar, Kiel Mettenhof'dan başlayıp Kiel Merkezi Tren İstasyonu istikametine doğru 10 kilometrelik bir mesafeyi yürüdüler.
Eylemciler yürüyüş esnasında, " Bîjî Serok Apo", " Bê Serok jiyan nabe", " Katil Erdoğan","Diktatör Erdoğan" ve çeşitli Almanca sloganlar attı.
Yürüyüşün yarınki 2’inci gün etabı, Kiel'in Wik semtinden başlayıp yine Kiel Merkezi Tren İstasyonu önünde sona erecek.

HANNOVER

Almanya’da yapılan uzun yürüyüşlerin diğer bir adresi olan Hannover kentinde Nav-Dem Hannover öncülüğünde uluslararası komplonun yıl dönümüne ve Türk devletinin Rojava'ya ve Şengal'e karşı saldırılarına dikkat çektirmek için iki günlük uzun yürüyüşün ilk günü yüzlerce Kürdistanlı ve dostlarının katılımı ile gerçekleşti.
Yürüyüşte Alman polisi "Bijî Serok Apo" sloganını bahane ederek iki genci gözaltına alıp kimlik sorgulaması yaptı.
Langenhagen/Zentrum'da başlayan yürüyüşte sık sık Almanca bildiriler okundu.

Geçtiği her alandan destek gören halk, ardından Hannover merkezi meydanı olan Kröpcke’ye kadar yürüyüp ilk günü bitirdi.
Yarın da Laatzen/Zentrumda saat 10.00'da başlayacak yürüyüşün ikinci günü için katılım çağrısı yapıldı.

AMSTERDAM

4 Şubat günü Hollanda'nın Zaandam kentinde başlayan ve Amsterdam
Centraal Station'da birinci günü tamamlayan yürüyüşçüler, eylemlerinin ikinci gününde
Amsterdam Centraal Station'dan ünlü Museumplein'e kadar yürüyerek
final yaptı.
Eylemin tamamlandığı, Rus ve Türk konsolosluklarının bulunduğu Museumplein'de bir miting gerçekleştirildi.

Mitingde komploya ilişkin açıklamalar, tecrit ve Kürdistan’a yönelik Türk devlet saldırıları üzerine açıklamalar yapıldı.

Coşkulu geçen eylemde komployu ve faşist Türk ordusunun saldırılarını protesto eden sloganlar atıldı.