BM önünde 1 Haziran Atılımı selamlandı

Birleşmiş Milletler binası önünde süren eylemde bu hafta, ikinci 15 Ağustos Atılımı anlamına gelen 1 Haziran Atılımı selamlandı; son saldırı konseptinin de boşa çıkarılacağı kaydedildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması talebiyle 25 Ocak 2021 yılından bu yana İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Birleşmiş Milletler önünde Kürdistanlıların sürdürdüğü oturma eylemi devam ediyor.

Kürdistanlılar her çarşamba günü BM önünde açtıkları çadır etrafında Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü talep ederken diğer yandan da Türk devletinin Kürdistan'a ve Kürt halkına yönelik işgal ve soykırım saldırılarını da teşhir ediyor.

Bu hafta düzenlenen eylemde, Kürt halkına yönelik tasfiye planlarına karşı geliştirilen 1 Haziran Atılımı selamlandı.

Eylemde söz alan Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Erdal Atasoy, 1 Haziran Atılımı'nın önemine vurgu yaparak "1 Haziran atılım ruhunu yeniden ortaya çıkararak Kürt halkına yönelik imha konseptine cevap olacağız. Bugün özgürlük alanlarında gerillanın Önderliklerine ve mücadeleye olan inancına sahip çıkmak demek, hem Önderliğimizin hem de Kürdistan'ın özgürlüğünün sağlanması anlamına gelmektedir" diye konuştu. 

Diğer Eşbaşkan Mülkiye Bulut da, 1 Haziran Atılımı'nda şehit düşen öncü kahramanları anarak başladığı konuşmasında, Kürt halkı olarak 7'den 70'e ayakta olacaklarını belirtti. Bulut, şöyle devam etti: "Biz Rêber Apo'nun direniş çizgisini esas alan özgürlük gerillalarının mücadelesini sahiplenmeyi sürdüreceğiz. Kürt halkı olarak bulunduğumuz her yerde Türk devletinin işgal ve katliam konseptini teşhir edeceğiz. Uluslararası Komplo'nun baş mimarları BM ve uluslararası devletler, dün 1 Haziran Atılımında nasıl yenildilerse yine bu komplonun devamı olarak bugün dört parça Kürdistan'da yürütülen saldırı konseptine karşı da PKK savaşçılarının mücadelesi kazanacaktır."

Konuşmaların ardından sırtını BM’ye dönen eylemciler, oturma eylemine geçti. Burada uzun süre slogan atarak BM'nin Türk devletinin katliam ve işgal saldırılarına karşı suskunluğunu protesto etti.