GÖRÜNTÜLÜ

BM önünde 26 yıllık mutlak tecrit sistemi protesto edildi

Ocak 2021’den bu yana her hafta Cenevre’de bulunan BM önünde eylem yapan Kürdistanlılar, “44 aydır mutlak bir iletişimsizliğe tabi tutulan Önderliğimiz özgürleşene dek mücadelemizden vazgeçmeyeceğimizi vurguluyoruz” dedi.

İsviçre'nin Cenevre kentinde yaşayan Kürdistanlıların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde yaklaşık 26 yıllık mutlak tecrit sisteminin sonlandırılarak özgürlüğünün sağlanması amacıyla 25 Ocak 2021'den bu yana Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi'nin yer aldığı Nations Meydanı'nda her Çarşamba yaptığı eylem sürüyor. 

Kürdistanlılar, Nations Meydanın'da açtıkları çadır etrafında eylemlerini sürdürürken, başta Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT), BM ve Avrupa Konseyi (AK) olmak üzere uluslararası kurumlara sorumluluklarını yerine getirmeleri talebiyle Fransızca ve İngilizce hazırlanan bilboardları sergiliyor.

Bu haftaki eylem, geçtiğimiz yıl Ankara'da Türk İçişleri Bakanlığı'na yönelik fedai eylem gerçekleştirerek ölümsüzleşen HPG gerillaları Rojhat Zîlan (Özkan Şahin) ile Erdal Şahin (Hasan Oğuz) şahsında Kürdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Cenevre Eylem Komitesi adına Kürtçe açıklamayı Veysel Kuşkanadı okudu. 9 Ekim 1998'de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Suriye’den çıkmasıyla startı verilen Uluslararası Komplo’nun kınandığı açıklamada, Kürt halkına ve Kürdistan'a yönelik sürdürülen 100 yıllık inkar, imha, soykırım ve işgal politikaların devam ettirilmek istendiğine dikkat çekildi.

Kuşkanadı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik yaklaşık 26 yıldır sürdürülen mutlak tecrit sisteminin uluslararası devletlerin denetiminde uygulamaya koyulduğuna dikkat çekti. 

Abdullah Öcalan'ın demokratik ulus kavramıyla formülasyona kavuşturduğu kadın özgürlükçü, hümanist ve ekolojist paradigmanın kapitalist uygarlık sistemini boşa çıkardığını belirten Veysel Kuşkanadı, “Önderliğimiz 44 aydır mutlak bir iletişimsizliğe tabi tutularak halklarla bağı koparılmak istenmektedir. Tüm bu politikalara karşı bu meydanda bulunan biz Kürdistanlılar ve dostları olarak, ‘Güneşimizi Karartamazsınız’ şiarıyla Önderliğimiz etrafında ateşten çember oluşturup şehit düşen kahramanlarımızın anıları önünde saygıyla eğiliyor, Önderliğimiz özgürleşene dek mücadelemizden vazgeçmeyeceğimizi vurguluyoruz" dedi.

Yapılan açıklama sonrası sloganlarla oturma eylemine devam edildi.