BM önünde Abdullah Öcalan’a özgürlük talebi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla Cenevre’deki Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde oturma eylemi bu hafta da devam etti.

Cenevre BM Ofisi'nin bulunduğu Place des Nations'da açılan çadır etrafında 21 Ocak 2021'den bu yana her çarşamba oturma eylemi düzenleniyor.

'Dem dema azadiyê ye' hamlesi kapsamında yürütülen oturma eyleminde bu hafta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü olan 4 Nisan kutlandı.

Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri şahsında bir dakikalık saygı duruşu sonrası Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına Erdal Atasoy tarafından bir konuşma yapıldı.

Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutlayarak konuşmasına başlayan Atasoy 4 Nisan'ın Kürtler için tarihi bir gün olduğunu dile getirdi.

"Kürdistan halkının doğuşu Önder Apo'nun doğuşu ile olmuştur" diyen Atasoy, bu doğuşun Kürt kadınlarının öncülüğünde süren mücadele sayesinde bütün dünyayı etkilediğini vurguladı.

Kürt Halk Önderi'nin ve direnen gerillanın sadece dört parçadaki Kürt halkı için değil, tüm dünya halklarına umut olduğunu söyleyen Atasoy, tecridi hatırlatarak BM'nin tecrit karşısındaki suskunluğu bir kez daha kınadı.

Oturma eyleminde 15 Nisan'da Almanya'nın Düsseldorf kentinde yapılacak olan merkezi yürüyüşe katılım çağrısı da yapıldı.

Eylemciler daha sonra geçen haftalarda olduğu gibi sırtlarını BM'ye dönerek, tepkilerini ifade etti.

ŞEVİN NUPELDA BM ÖNÜNDE ANILDI

BM önünde ayrıca Nisan 1998’de Amed'de şehit düşen Şevin Nupelda (Ayşe Dalgıç) için bir anma düzenlendi. Anmada mücadele arkadaşları adına Rojda Siirt tarafından Şevin Nupelda'nın şahadet yıldönümü vesilesiyle ailesine göndermiş olduğu mesaj okundu.