BM önündekiler: Zîlan çizgisinde direnişi sürdüreceğiz

Her Çarşamba olduğu gibi bugün de BM önünde bir araya gelen Kürdistanlılar, Zîlanlaşan kadınları anarak, mücadele sözünü yineledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için “Dem dema azadiyê ye” hamlesi temelinde İsviçre'nin Cenevre kenti Birleşmiş Milletler (BM) önünde oturma eylemi devam ediyor.

25 Ocak 2021'den bu yana her çarşamba BM önünde bir araya gelen Kürdistanlılar, Abdullah Öcalan'ın özgür bırakılması taleplerini düzenledikleri oturma eylemiyle dile getiriyor. 

Bu hafta düzenlenen eylemde 4 Ekim günü Süleymaniye’de katledilen Jineoloji Akademisi Üyesi Nagihan Akarsel ile 26 Eylül’de Mersin’de fedai eylem düzenleyen Sara Tolhildan (Dilara Ürper) ve Rûken Zelal (Emel Feremez) şahsında Kürdistan Özgürlük Mücadelesi Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 9 Ekim 1998'de düzenlenen uluslararası komploya değinen Cenevre Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Erdal Atasoy, komplonun Kürt halkına ve Kürdistan'a yönelik soykırım siyaseti temelinde derinleştirildiğine işaret etti, Abdullah Öcalan'a yönelik sürdürülen tecritle Kürt halkının iradesinin elinden alınmak istediğini söyledi. 

Diğer Eşbaşkan Mülkiye Aşırbaev ise, bugün Zîlan çizgisinde yürüyen kadınları anarak, "Bugün Sara ve Rûken özgür kadın direnişinin sembolleri olmuştur. Katliamcı güçlere ve ortaklarına Zîlan çizgisinde fedaileşerek cevap vermişlerdir. Direnen Kürt kadınından korkan işgalci ve katliamcı güçler, kadın devrimcileri katlederek ve kadınlara saldırarak çıkış yolu arıyorlar. Saraların, Rûkenlerin, Nagihanların yoldaşları olarak Zîlanlaşan kadın çizgisinde ısrarımızı sürdüreceğiz; Önderliğimizi ve ülkemizi özgürleştireceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından uzun süre “Jin jiyan azadî” ve Dem Dema Azadiyê ye hamlesinin sahiplenen sloganlar atan Kürdistanlılar, oturma eylemine devam etti.