Bookchin: Erdoğan etnik temizlik hedefliyor

ABD'deki Rojava Acil Durum Komitesi Genel Sekreteri Debbie Bookchin, Erdoğan’ın tüm Kürt halkına yönelik bir savaş sürdürdüğünü ve etnik temizliği hedeflediğini söyledi.

Debbie Bookchin, Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rojava’daki demokratik, feminist, ekolojik sistemi kendine tehdit olarak gördüğünün altını çizdi.

ABD'deki Rojava Acil Durum Komitesi Genel Sekreteri Debbie Bookchin, ANF’ye konuştu. Erdoğan’ın PKK’ye karşı savaş şeklinde çizdiği tablonun, aslında tüm Kürt halkına yönelik yürütülen bir savaş olduğunu kaydeden Debbie Bookchin, tamamıyla etnik temizliğin hedeflendiğini söyledi.

NATO üyeliği devam ettiği sürece Koalisyon’un, Rojava’da hava sahasının Türkiye’ye kapatılması konusunda bir adım atılmayacağını belirten Bookchin, “Elbette Erdoğan’a bazı yaptırımlar uygulanması konusunda ciddi baskı yaratabiliriz. Bu baskılarla Erdoğan’ın askeri operasyonlarda geri adım atması ve PKK ile yeniden barış görüşmelerine yaklaşması sağlanabilir. Şu anda Türk devletinin bölgede ciddi katliamlar yaptığını açıkça görüyoruz. Bölgeyi Kürtsüzleştirmeye ve Türkiye’deki ‘mültecileri’, Efrîn’de olduğu gibi yerleştirmeye çalışıyor” dedi.

ROJAVA’DAKİ SİSTEMİ TEHDİT OLARAK GÖRÜYOR

Bookchin, Erdoğan’ın Rojava’daki demokratik, feminist, ekolojik sistemi, kendine tehdit olarak gördüğünün altını çizerek, şunları söyledi: “Açıkça görüyoruz ki, Erdoğan insan haklarını ayaklar altına almış durumdadır. Batılı devlet liderleri bugün Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesini kınamaları fakat Erdoğan’ın Kürt halkına ve Rojava’ya yönelik saldırılarına karşı da sessizliklerini korumalarından dolayı büyük utanç duymaları gerekiyor. Biz mücadeleye devam edeceğiz. Umarız önümüzdeki süreçte Batı’nın, bölgeye politik yaklaşımını değiştirmek adına ciddi başarılar elde edeceğiz.”