GÖRÜNTÜLÜ

Bordeaux’da tecride karşı yürüyüş

TCŞ öncülüğünde düzenlenen yürüyüşte, “Önder Apo 26 yıldır İmralı'da nasıl direniyorsa biz de alanlarda direnmeliyiz” denilerek, “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesini sahiplenme çağrısı yapıldı.

Fransa'nın Bordeaux şehrinde yüzlerce Kürdistanlı İmralı tecrit, işkence ve soykırım sistemine karşı yürüdü. Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) öncülüğünde düzenlenen yürüyüş Stalingrad meydanında Kürdistan Özgürlük Şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Yürüyüş boyunca tecridi anlatan bildiriler dağıtıldı ve sık sık işgalci Türk devletinin kirli savaş politikalarına karşı sloganlar atıldı.

Kitle Victoria meydanına kadar yürüdü, ardından TCŞ üyesi Adar Serhed bir konuşma yaptı. Serhed, “Önder Apo özgürleşmeyene kadar Kürt halkı kendini özgür hissetmeyecek. Bizim en büyük eksikliğimiz Önder Apo'nun tutsak olmasıdır. Faşist TC devletinin Önderliğimiz üzerinde sürdürdüğü tecrit kabul edilemez. Tecrit kırılana kadar alanlarda olacağız ve bütün dünyaya önderimizi nasıl sahiplendiğimizi göstereceğiz. Unutmayalım ki Önder Apo'nun özgürlüğünde gençliğin büyük bir rolü vardır. Bu konuda gençlik üzerine düşen görevleri layıkıyla yerine getirmeli. Önder Apo nasıl ki 26 yıldır İmralı'da direniyorsa biz de alanlarda bu şekilde direnmeliyiz. Kürdistan'ın ve Önderliğin özgürleşmesi için tüm halkımızı ve gençleri alanlara davet ediyoruz.

Yürüyüş basın açıklamasının ardından "Bijî Serok Apo" sloganı ile son buldu.