Botan: 1 Haziran Atılımı'nın ruhuyla güçleniyoruz

HPG komutanlarından Botan Serdar, "PKK, 1 Haziran Atılımı'nın ruhuyla her geçen gün daha da güçleniyor ve zafere doğru yol alıyor" dedi.

HPG komutanlarından Botan Serdar, "1 Haziran Atılımı'nın bizim ve halk için önemli bir yeri vardır" diyerek, şunları söyledi:

"1 Haziran Atılımı'nın bizim için önemli bir yeri vardır. Çünkü bizim için kritik bir süreçti, uluslararası komployla birlikte Kürt halkını ve özgürlük hareketini tasfiye etmek istediler. Önder Apo da bunun önüne geçmek için, toplumun kendini yeniden güçlendirmesi için ve dünyadaki bütün halklar için yeni bir özgürlük sistemini yaratmıştır. Bu sistemin amacı da ezilen bütün halkların özgürlüğüne kavuşmasıdır. Bu da bunu gösteriyor, PKK hareketi uluslararası özgürlüğe öncülük edecek bir hareket olarak halklar içerisinde benimsenmiştir. Tabii bu hamle içerisinde öncülük eden birçok şehit arkadaşımız yerini almıştır. Botan sahasından Amed sahasına kadar birçok arkadaşımız kendini feda etmiştir. Sorxwîn, Nuda, Kurtay, Ferhat arkadaşlar şahsında öncülük eden yoldaşlarımızın ruhuyla direniş sürmektedir."

'1 HAZİRAN RUHUYLA TAKTİKSEL VE PROFESYONELCE DİRENİŞ SERGİLENİYOR'

Serdar, "1999 komplo sürecinde ve 2004 1 Haziran Atılımı'nda sadece Türk devleti bizimle savaşmadı, uluslararası kirli güçler de bu savaşta yerini almıştı" diyerek, şöyle devam etti:

"Şimdiki günümüze baktığımızda hâlâ bu savaş sürmektedir. HPG askeri gücümüz ise buna karşılık 1 Haziran ruhuyla taktiksel ve profesyonelce direniş sergilemektedir. Bugünkü Zap, Avaşin, Metina, Heftanin direniş alanlarındaki direniş ruhu 1 Haziran Atılımı hamlesiyle bağlantılıdır. Bunun için PKK özgürlük hareketi direniş ruhuyla her geçen gün daha da güçleniyor ve zafere doğru yol alıyor. Sadece PKK içerisinde güçlenme yaşanmadı, özgürlük mücadelesi veren Kürt halkı içerisinde de direniş ruhu gelişti. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, Türk işgalci devletinin düşündüğü, inkâr ve imha politikasında başarıya ulaşmamıştır."

'ÖNDER APO'NUN FELSEFESİ YAYGINLAŞMIŞTIR'

Botan, şunları dile getirdi:

"Önder Apo İmralı'daki direnişiyle yeni bir fikir ortaya koydu ve bu fikir evrensel bir açıya dönüştü, Ortadoğu ve dünya geneline baktığımızda Önder Apo'nun felsefesi yaygınlaşmıştır. Çünkü bu fikir toplumu yeniden birleştiriyor ve topluma umut ve özgürlük sunuyor. Dünyadaki bütün devrimcilerin özel günleri vardır. Bizim için de 1 Haziran 2004 Atılımı'nın özel bir yeri vardır. PKK içerisinde birçok atılımlar yapıldı, bu atılımların her biri kendinle devrimsel çıkışlar yarattı ve birçok tecrübe etti, bu tecrübelerle birlikte faşist zihniyete büyük darbeler vurdurarak büyük başarılar elde etmiştir. Bir HPG savaşçısı olarak 1 Haziran ruhuyla, bütün gücümüzle faşizme karşı topyekûn mücadele yürüteceğimizin sözünü veriyoruz."