Britanya KHM 14. Olağan Kongresi gerçekleşti

Britanya Kürt Halk Meclisi’nin yeni dönem Olağan Kongresi’nde eşbaşkanlık için Miraz Serhat ile Besime Basar seçildi.

Kürt kurumlarının en üst örgütlenmesi olan Britanya Kürt Halk Meclisi 14’üncü Olağan Kongresi, Londra KCC binasında delegelerin katılımıyla gerçekleşti.

Kongre, devrim ve demokrasi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşu sırasında delegeler, “Şehîd namirin”, “Bijî Serok Apo” sloganları attı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve KCK flamalarının asıldığı kongrede ilk olarak divan seçimi yapıldı.

Ardından Britanya KHM Eşbaşkanı Elif Sarıcan bir konuşma yaptı. Sarıcan, Kürdistan’ın tarihsel bir süreçten geçtiğini belirterek, Türk devletinin işgalci ve faşizan saldırılarına karşı örgütlü mücadelenin önemine vurgu yaptı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın cinsiyet özgürlükçü paradigmasının kadınların yolunu aydınlattığını ifade eden Sarıcan, Kürt kadınının özgürlük mücadelesindeki öncü gücüne vurgu yaptı.  

Faaliyet ve mali raporların okunarak tartışıldığı kongrede siyasal süreç ve örgütsel durum değerlendirmeleri yapıldı. Yaşanan eksiklik ve yetersizliklere değinilen kongrede, özgürlük paradigmasının içselleştirilerek hayata geçirilmesinin başarının anahtarı olduğu belirtildi.  

 EŞBAŞKANLAR BAŞAR VE SERHAT OLDU  

Kongrede son olarak seçim gündemine geçildi. Yapılan seçimler de Miraz Serhat tekrar eşbaşkanlığa seçilirken, Sarıcan ise iki dönem kuralı gereği, görevini Zilan Kadın Meclisi’nden Besime Başar’a devretti.

Kongre sonunda birer konuşma yapan Başar ve Serhat, Önder Apo’nun özgürlük paradigması değerlerine bağlı kalacakları yönünde söz verdi.

Eşbaşkanlar, Türk devlet faşizmine karşı daha güçlü bir çalışma yürütülmesi gerektiğini kaydederek, işgalcilere karşı Kürt halkı ve dostlarının büyük bir direniş içerisinde olacağını kaydetti.

Kongre alkış ve sloganlar eşliğinde sona erdi.