Britanya Kürt Halk Meclisi’nden 11 Haziran çağrısı

Britanya Kürt Halk Meclisi, 11 Haziran günü ‘Kürdistan’ı savun’ şiarıyla Londra BBC binası önünde yapacakları eyleme tüm ilerici yurtsever, demokrat, aydın ve insanlık onurundan yana olan herkesi davet etti.

Dünyanın bir çok ülkesinde 11 Haziran günü aynı anda yapılması planlanan ‘İşgale karşı Kürdistan’ı savun’ eylemine ilişkin Londra’da hazırlıklar tamamlandı.

Kürt Halk Meclisi ve enternasyonalist örgütler öncülüğünde gerçekleşecek olan eyleme ilişkin yüzlerce bildiri dağıtıldı.

Eyleme ilişkin çağrıda bulunan Britanya Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Elif Sarıcan, 11 Haziran Cumartesi günü saat 13:00’da BBC binası önünde bir miting düzenleyeceklerini ve ardından yürüyüş gerçekleştireceklerini belirtti.

Eylemin dünyanın birçok yerinde aynı anda gerçekleşeceğini ifade eden Sarıcan, “Küresel eylem günü için biz de burada örgütleniyoruz. Hem Kürdistan’ın dostları hem de Kürt halkı ile birlikte Türk devletinin savaş ve işgal politikalarına karşı Kürdistan’ı savun diyeceğiz. Türk devleti Kürt halkına karşı savaş suçları işliyor ve kimyasal silahlar kullanıyor. Yapacağımız eylemle aynı zaman da insanlık suçlarına karşı bir tavır koymuş olacağız” dedi.

‘SİLAH SATIŞLARINI DURDURUN’ DİYECEĞİZ

Özellikle batı ve NATO devletleri tarafından Türkiye’ye silah satışları diplomatik ve ticaret ilişkileri üzerinden verilen desteğin derhal çekilmesi gerektiğini vurgulayan Sarıcan, “Biz Londra’dan özellikle Britanya’nın Türk faşist rejimine silah satışlarını durdurması talebinde bulunacağız. Britanya'nın diplomatik pozisyonunu kullanarak Türkiye’nin işgal politikalarını durdurmasına ve bir barış sürecinin tekrar başlatılmasına yönelik bir pozisyon alması yönünde çağrımız olacak” dedi.

KHM’DEN İLERİCİ KESİMLERE ÇAĞRI

Dünyanın neresinde olursa Türk devletinin Kürtlere karşı bu kanlı ve kirli savaşına karşı harekete geçebileceğini bir kez daha göstereceklerini kaydeden Sarıcan, “Kürt halkına karşı insanlık suçları işleyen ve işgal politikaları ile Kürdistan’ı kana bulayan Türk devlet faşizmine karşı tüm ilerici yurtsever, demokrat ve insanlık onurundan yanayım diyen herkesi 11 Haziran eylemine davet ediyoruz” diye kaydetti.