Marsilya ve Den Haag'da 43. yıl: Bugün mücadeleyi yarın özgürlüğü kutlayacağız

Marsilya, Den Haag ve Bremen’de Kürtler ve dostları PKK’nin 43’üncü yıl dönümünü, düzenlenen bir gece etkinliğiyle kutladı. Den Haag’da konuşan Leyla Viyan, “Bugün mücadeleyi yarın özgürlüğü kutlayacağız” dedi.

Fransa’nın Marsilya kentinde PKK’nin 43’üncü kuruluş yıl dönümü yüzlerce kişinin katılımıyla kutlandı.

Marsilya Arena salonunda bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, Kürdistan devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Salona Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, PKK ve PAJK bayrakları ile şehit düşen önder kadroların fotoğrafları asıldı.

Büyük bir coşkuyla başlayan gece programında “Bijî Serok Apo”, Bijî berxwedana gerîla” ve “Bê Serok jiyan nabe” sloganları, salonu yankılandırdı.

Gecede bir konuşma yapan Marsilya Demokratik Kürt Toplum Merkezi Erhan Tarhan, “Bu onurlu günde partisini yine yalnız bırakmayan halkımızı selamlıyor ve şehitlerin bize emanet ettiği bu onurlu mücadeleyi başarıya ulaştıracağız” dedi.

Siyasetçi Ahmet Kaya, Fransa Kürt Dayanışma Komitesi temsilcisi Joel Dutto, Kürt Halkı ile Dayanışma Komitesi 13 temsilcisi Annick Samouelian, Fransız Komünist Partisi ve partinin senatörü Jeremy Baschi adına Josianne Durieux da birer konuşma yaptı.

Etkinlikte Le Nouveau Parti anticapitaliste-NPA’dan  Cumhurbaşkanı Adayı Philipe Poutou’nun gönderdiğ mesaj da okundu.

PKK’nin bir özgürlük hareketi olduğunu belirten Fransız kurum sözcüleri, terör listesinden çıkarılması için kampanya başlattıklarını ifade etti.

Sahne programında TEV-ÇAND sanatçısı Hozan Menal, Bengî Agirî, Zozan Zudem ile Zinar Sozdar yer aldı. Gece sloganlar ve şarkılar eşliğinde çekilen halayla sona erdi.

DEN HAAG

 

Hollanda’da PKK’nin 43. kuruluş yıl dönümü Den Haag’da da kutlandı.

Kutlama devrim şehitleri için yapılan saygı duruşu ile başladı.

Daha sonra siyasetçi Leyla Viyan bir konuşma yaptı. Viyan, “Düşman bütün parçalarda tasfiye etmek istiyor. 43 yıldır büyük bir mücadele veriliyor. Milyonlara varan kitlesiyle özgürlük hareketine öncülük ediliyor. Kadın, gençlik, bütün yapımızla en zor şartlarda kimyasal silahlara karşı savaşarak özgürlük mücadelesine öncülük ediyor. Bugün mücadeleyi yarın özgürlüğümüzü kutlayacağız. Kimse özgürlük vermez, özgürlük alınır. Biz özgürlüğümüzü alacağız” dedi.

Viyan, tarihi süreç karşısında herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğine işaret etti.

Kutlamada , Hekim Sefkan, Narînxan, Hozan Aydın, Bagerê Zînê, Ali Dildar sahne aldı. Kutlama halk oyunlarıyla sona erdi.