CDK-F/TJK-F: Landgraaf'a akma günüdür

Fransa’da yaşayan Kürdistanlılar ve dostlarına “Gün tecridi kırma, gerilla direnişini sahiplenme günüdür” diyerek, festivale katılım çağrısında bulunan CDK-F ve TJK-F, festival için kalkacak otobüslerin adreslerini ve kalkış saatlerini duyurdu.

Fransa Demokratik Kürt Konseyi-CDK-F ve Fransa Kürt Kadın Hareketi-TJK-F, Hollanda’nın Landgraaf kentinde yapılacak 30. Uluslararası Kürt Kültür Festivali’ne katılmak için seferberlik ruhu ile katılmaya çağırdı.

CDK-F/TJK-F adına yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler geçti:

“Tarihi Zap direnişinin etrafında kenetlenen, özgürlük yürüyüşünü kesintisiz ve amansız bir mücadele ile yürüten, Kürdistan halkının mücadele tarihinde önemli bir yeri olan ve bu yıl 30'uncusu düzenlenecek olan Uluslararası Kürt Kültür Festivali için 17 Eylül günü Langraaf'ta olalım. Bu yıl 30'uncusu düzenlenecek Kürt Kültür Festivali, Kürt halkının Önderliğine ve anavatanı olan Kürdistan'a özgürlük talebiyle yürüttüğü mücadelenin zirveleştiği bir alan olacaktır. Bütün Kürdistanlıların, Avrupa'da yaşayan bütün yurtsever Kürtlerin katılması gereken bu festival, geçmişi ve bugünü ile halkımızın en önemli etkinliklerinden biri haline gelmiştir. Bugün ise sömürgecilerin nükleer ve kimyasal silahlarla, tecrit ile derinleştirdiği bir savaş durumu yaşanmakta, Kürt Halk Önderliği ve Kürdistan Özgürlük Gerillasının tarihsel direnişi kesintisiz bir biçimde devam etmektedir. Kürt halkını ve Kürdistan'ı sonsuza dek statüsüz, kimliksiz, özgürlüksüz bırakmak isteyen sömürgecilerin politikalarına karşı direnmek, ses çıkarmak, Zap'ta geliştirilen tarihsel direnişe selam olmak için alanları doldurmanın zamanı gelmiştir. Gün tecridi kırma, tarihsel gerilla direnişini sahiplenme günüdür. Gün ulusal renklerimiz ve kıyafetlerimiz ile Landgraaf'a akma günüdür. Bu temelde bizler CDK-F ve TJK-F olarak başta Fransa'da yaşayan tüm Kürdistanlılar olmak üzere, tüm halkımızı 17 Eylül Cumartesi günü Hollanda'nın Landgraaf şehrinde buluşmaya çağırıyoruz.”

Fransa kentlerinde otobüs kalkış yerleri ve saatleri şöyle: 

DRANCY 

Drancy DKTM önü (7 otobüs)
Adres: 174 Avenue Henri Barbusse
93700 Drancy 
Saat: 24.00
Ayrıca 1 otobüs 24.00’da Gare de Villeparisis’te kalkacak

PARİS

Adres: République meydanı
Saat: 24.00

MANTES-LA-JOLIE 

1- 250 Bd Maréchal 78200 Mantes-la jolie
2- Auchan les Mureaux saat 23:00´da 
3- Places de 4 saison val-de-reuil saat: 22:30

EVRY

1 otobüs Gare Le mée sur seine 77350
1 otobüs Gare de Étampes 91150
1 otobüs 53 Rue du Clos 91130
Saat: 23.00

RENNES

Rennes’de iki katlı iki otobüs kalkacak.
Birinci otobüs Rennes DKTM önünden 
Adres: 11  rue du Pré bois 35000 Rennes
İkinci otobüs Nantes'ten kalkacak
Adres: 91 Rue des Frères Amieux
44100 Nantes
Saat: 21.00’da

VILLIENEUVE 

1 otobüs Villieneuve Belediyesinin önünde, saat: 23.00’da kalkacak.

CREIL-REIMS 

1-Creil DKTM önü toplanma alanı 
Adres: 67 rue gambetta 60100 
saat: 23.00 
2-Reims Mozart marketi önü 
Saat: 24.00

VILLIERS-LE-BEL 

Villiers le Bel DKTM önü
Saat: 23.00