GÖRÜNTÜLÜ

CDK-S: Saldırıları kırmak, kültürümüzü sahiplenmek için Frankfurt’a!

Frankfurt’ta düzenlenecek Uluslararası Kürt Kültür Festivali’ne bir hafta kaldı. Son toplantısını yapan CDK-S’liler, soykırıma, İmralı tecridine, kimliğimize, halaylarımıza tahammülleri olmayanlara inat Frankfurt’a olmalıyız” diyerek çağrı yaptı.

Almanya’nın Frankfurt kentinde 32’ncisi düzenlenecek Uluslararası Kürt Kültür Festivali’ne sayılı günler kalırken Avrupa’nın birçok ülkesinde de hazırlıklarda sona gelindi. Almanya’nın ev sahipliği yapacağı festivale hazırlanan ülkelerden biri de İsviçre. İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) Eşbaşkanları Cemal Özdemir ve Dilan Çetinkaya başkanlığında bir araya gelen Festival Hazırlık Komitesi, toplantı sonrasında bir açıklama yaparak bütün Kürdistanlıları ve dostlarını festivale davet etti.

CDK-S Eşbaşkanı Cemal Özdemir yaptığı açıklamada bu yılki festivali, “Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi kapsamında ele aldıklarını belirterek şöyle konuştu: “Önderliğimize dört yıla yakın bir süredir uygulanan yoğun bir tecrit var. Bu tecride karşı geçtiğimiz yıl Kürt dostlarının başlatmış olduğu Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm hamlesini sahiplenmek ve daha ileri taşımak için 21 Eylül‘de Almanya’nın Frankfurt kentinde yapılacak olan 32. Uluslararası Kürt Kültür Festivali’ne güçlü bir katılım sağlayacağız. İsviçre’de meclislerimizin olduğu bütün alanlarda otobüslerimiz tutulmuş, çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. Tabii biz sadece tuttuğumuz otobüslerle yetinmeyeceğiz. Otobüslerin yanında da halkımızın ve üyelerimizin özel araçlarıyla da 21 Eylül’de güçlü bir şekilde katılacağız, Önderliğimize yönelik tecridi protesto edeceğiz. Bunun yanı sıra son günlerde Türkiye’de dilimize, kültürümüze ve kimliğimize yönelik saldırılar artmaktadır. Düğünlerde Kürtçe şarkı söylenmesi bile tutuklama gerekçesi yapılıyor. Biz bu festivale katılarak bu tür saldırılara karşı bir duruş sergileyeceğiz” dedi.

Diğer Eşbaşkan Dilan Çetinkaya da yaptığı kısa bir çağrı ile herkesi festivale davet etti. Dilan Çetinkaya “İsviçre’de yaşayan başta Kürdistanlılar olmak üzere bütün halkımızı ve dostlarımızı Frankfurt’ta yapılacak festivale katılmaya çağırıyoruz. Dilimize, kültürümüze ve tarihimize tahammül göstermeyenlere inat, İsviçre sahası olarak halaylarımızla, renklerimizle, dilimizle ve kıyafetlerimizle Frankfurt’ta olacağız. Önderliğimiz üzerindeki tecridi ve işgal saldırılarını kırmak için Frankfurt’a gideceğiz” dedi.

Yıllardır İsviçre’de yaşayan Metin Mintaş ise, 32. Uluslararası Kürt Kültür Festivali’nin diğerlerine göre daha farklı bir motivasyonla hazırlandığına işaret ederek, “Türk devleti her alanda saldırılarını yoğunlaştırdı. Özellikle gerillalarımıza yönelik uzun bir süredir saldırıları aralıksız sürüyor. Başûrê Kurdistan’daki halkımıza saldırılar artarak devam ediyor. Sadece işgalci Türk devleti değil yerli işbirlikçi ve ihanetçiler eliyle bunlar gerçekleşiyor. Önderliğe özgürlük kampanyası bir yılını dolduruyor. Önder Apo’nun özgürlüğü için, işgale karşı çıkmak için binler Frankfurt’ta olalım. İsviçre’de yaşayan bütün halkımıza çağrı yapıyorum. Evet otobüsler tutulmuş ama bunlar yetmez. O nedenle özel aracı olan halkımız şimdiden organize olmalı, 21 Eylül’de Frankfurt’ta ailecek festivale katılmalıdır. Soykırıma karşı, Önder Apo üzerindeki tecride karşı… Son dönemde kültürel saldırılar arttı. Kimliğimize, halaylarımıza tahammülleri olmayanlara inat Frankfurt’a olmalıyız” dedi.

İsviçre'de otobüsler 20 Eylül'ü 21 Eylül'e bağlayan gece kalkacak. Kalkış adresleri ve saatleri şöyle:

Zug

Saat: 22.30

Adres: Riedstrasse 19 Cham Bei Auto Waschenlage

Luzern

Saat : 23.00

Adres: Komela Luzern Mythenstrasse 7, 6000 Luzern

Zürih

Saat: 23.00

Adres: Steinweisenstrasse 1, 8952 Schlieren

Winterthur 

Saat : 23.00

Adres: Winterthur Bahnhof önü

Aarau

Saat: 23.00

Adres: Sagässtrasse 46, 5600 Lenzburg

Solothurn 

Saat: 23.00

Navnîşan: West Bahnhof, 4500 Solothurn 

Lozan

Saat:24.00

Adres: Lozanê DKTM-Rue de la Birde 12, 1018 Lausanne 

Bern

Saat: 23.00

Adres: Europlatz Bern

Biel

Saat: 24.00

Adres: General-Dufourstrasse 60, 2502 Biel

Cenevre

Saat: 23.00

Adres: Cenevre Komel Rue des Savoisses 15, 1205 Cenevre

Rapperswil

Saat: 23:00

Adres: Churerstrasse 110, 8808 Pfäffikon

Basel

Saat: 24.00

Adres: Elsässerstr 215, 4056 Basel

St Gallen

Saat: 23.00

Adres: St. Gallen DKTM, Poststrasse 10 Gosau