CDK-S: Tüm gücümüzle Önder Apo'nun özgürlüğünü haykıracağız

CDK-S, "12 Şubat'ta tüm gücümüzle Önder Apo'nun özgürlüğünü haykıracağız" diyerek, eyleme güçlü katılım çağrısı yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 15 Şubat 1999'da gerçekleşen uluslararası komplonun yıl dönümü yaklaşırken Avrupa'da yaşayan Kürdistanlılar eylemlere hazırlanıyor.

İsviçre Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK-S) üyeleri Avrupa Devrimci Gençlik Hareketleri Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Tekoşer (TekoJIN) aktivistlerininin 6 Şubat'ta Fransa'nın Sierentz kentinde startını verdikleri yürüyüşte gençlerle yürüyüşünü sürdürüyor.
Yürüyüş 12 Şubat'ta Strasbourg kentinde düzenlenecek olan kitlesel bir mitingle sonlandırılacak.
CDK-S Eşbaşkanlık Divanı adına yapılan yazılı açıklamada, "Uluslararası Komployu ve Önder Öcalan üzerindeki tecridi bir kez daha dünya kamuoyuna göstermek ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalanın fiziki özgürlüğünün zamanının geldiğini haykırmak için başta İsviçre olmak üzere Avrupa’daki tüm Kürdistanlıları, devrimci demokratları ve dostlarımızı İmralı İşkence Sistemini dağıtmak üzere gerçekleştireceğimiz bu yürüyüş ve mitinge güç vermeye davet ediyoruz" denildi.

'HERKES TECRİDE KARŞI HAREKETE GEÇMELİ'

CDK-S'nin çağrısı şöyle:

Yurtsever Halkımıza, Dostlarımıza ve Kamuoyuna;
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik geliştirilen uluslararası komplonun 24. yılına giriyoruz.
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkına karşı 15 Şubat 1999 günü gerçekleştirilen uluslararası komplo aynı zamanda bir Kürt soykırım günüdür.
23 yıldır Önder Apo üzerinde sürdürülen tecrit, Kürt halkının özgür yaşam mücadelesine ve bir halk olarak varlık sürdürmesine karşı geliştirilen kapsamlı bir saldırıdır.
Kürt halkının yok oluş uykusundan uyanmasına, özgür bir toplum olarak varlığını sürdürmesine ve özgür insan olmanın anlamına varmasına önderlik eden Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a, insanlık tarihinin en amansız ve ahlaksız  tecridi  uygulanmaktadır.
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın İmralı’da yürüttüğü direniş uluslararası komployu boşa çıkardı. Başta Kürt Kadınları, gençleri ve Kürt halkı tüm parçalarda Önder Abdullah Öcalan’ı sahiplenerek, komploculara en güçlü yanıt oldu.
Uluslararası komplonunun bir devamı olarak uygulanan tecrit uluslararası bir karakterde sürmektedir. Tecrit kapitalist modernite tarafından yönetilmektedir. İmralı işkence sisteminde sürdürülen tecrit karşısında başta CPT ve tüm uluslararası kurumların sessizliği bu nedenledir. Önder Abdullah Öcalan tüm evrensel ilke, kural ve hukuktan yoksun bırakılarak hala tecritte tutulmasının yegane nedeni İmralı sisteminin, uluslararası bir sistem olmasıdır.
15 Şubat Uluslararası Komployu direniş ile boşa çıkartan Önder Öcalan ve Kürt halkına karşı, 15 Şubat karanlığı yaşatılmak istenmektedir.
Ancak direnme gücünü ve cüretini Önderliğinden alan Kürtler, 7’den 70’e sokaklarda, cephede, mevzilerde direnerek insanlığın ihtiyacı olan Demokratik-Ekolojik yaşam paradigmasını mutlak anlamda yaratacaktır.
15 Şubat’a 24. yılına girecek uluslararası komplo ve onun en önemli ayağı olan uluslararası tecridin derhal sonlandırılması için, başta Avrupa Konseyi, Avrupa Parlamentosu, CPT olmak üzere tüm uluslararası kurumları bu soykırıma ortak olmamaya, görev ve misyonlarını yerine getirmeye davet ediyoruz.
Bu vesileyle, Uluslararası Komployu ve Önder Öcalan üzerindeki tecridi bir kez daha dünya kamuoyuna göstermek ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün zamanının geldiğini haykırmak için başta İsviçre olmak üzere Avrupa’daki tüm Kürdistanlıları, devrimci demokratları ve dostlarımızı İmarlı İşkence Sistemini dağıtmak üzere gerçekleştireceğimiz bu yürüyüş ve mitinge güç vermeye davet ediyoruz.

Tarih: 12 Şubat 2022 Cumartesi günü
Saat: 10:00
Adres: Place de le fare 67000 Strasbourg."