CDK-S ve YJK-S: 10 Ekim'de Strasbourg'da olacağız

CDK-S ve YJK-S, 24 yıldır ağır tecrit altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için umut hakkını talep etmek amacıyla Strasbourg’da yapılacak oturma eylemine güçlü katılmaya çağırdı.

İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) ve İsviçre Kürt Kadınlar Birliği (YJK-S), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a “umut hakkı” talebiyle 10-13 Ekim tarihleri arasında Fransa'nın Strasbourg kentinde düzenlenecek olan oturma eylemine katılım çağrısında bulundu.

CDK-S Eşbaşkanlar İsmail Kardaş ve Selma Sürer tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Önderliğimiz üzerinde gerçekleştirilen uluslararası komplo 24'üncü yılına girerken bu komployla Önderliğimiz ve onun şahsında Kürt halkı ve dünya halklarının nefesi kesilerek mücadelesiz bırakılmak istendi.

Başta Kürt halkı olmak üzere dünyadaki tüm emekçiler ve ezilenler bu süreci kabul etmedi ve etmeyecekler. Bu komplo kısmen boşa çıkarılmış olsa da Önderliğimizin özgürlüğü esas alınarak direnişimizi sürdürmekteyiz. 10 Ekim'de Avrupa Konseyi'nde düzenlenecek olan oturumlarda Önderliğimizin umut hakkını talep etmek için oturma eylemi başlatacağız. Dünya hukukunda yeri olan umut hakkının bir an önce Önderliğimiz şahsında tüm siyasi tutsaklara uygulanması çağrısı yapacağız. Bu çerçevede başta İsviçre'de yaşayan Kürdistanlılar olmak üzere tüm dostlarımızı 10 Ekim'de Strasbourg'ta saat 10.00'da yapacağımız eyleme çağırıyoruz. Düzenleyeceğimiz bu eylemle Önderliğimizin sesine ses olmak ve  uluslararası komploya karşı uluslararası hukukun yerine getirilmesi çağrısında bulunacağız."