Cenevre eyleminde 11 Haziran için çağrı

Kürt halkına yönelen saldırılara karşı direnişi büyütme çağrısının yapıldığı Cenevre’deki oturma eyleminde, İsviçre’nin 8 kentinde 11 Haziran günü yapılacak eylemlere güçlü katılım çağrısı yapıldı.

25 Ocak 2021'den bu yana Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması talebiyle her çarşamba yapılan oturma eylemi devam ediyor. 

Bu hafta düzenlenen eylemde Cenevre başta olmak üzere Türk devletinin soykırım ve işgaline karşı 7 merkezde düzenlenecek olan 11 Haziran eylemlerine katılım çağrısı yapıldı.

Oturma eylemi 11 Şubat 2022 günü Heftanîn alanında Türk ordusunun işgal saldırıları sonucu şehit düşen gerillalar Zanyar Huseynî (Ronî Arbaba), Raman Şêxmus (Mazlum Qamişlo) ile Şaban Muhammed (Qendîl Dilbirîn) şahsında Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

Daha sonra Cenevre Demokratik Kürt Toplumu (CDK) Eşbaşkanı Erdal Atasoy bir konuşma yaptı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması talebiyle bir buçuk yıla yakındır oturma eylemi düzenlediklerini hatırlatan Atasoy, KDP ile Türk devletinin ortaklığının PKK'nin kuruluşundan bu yana devam ettiğini söyledi. Atasoy, "Bu işgal saldırılarında PKK'nin hedef alındığı belirtilse de esas hedef Kürt halkının kazanımlarıdır. Biz gerillanın bu insanlık dışı saldırılara direnişini de sahiplenmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Atasoy'un ardından söz alan diğer Eşbaşkan Mülkiye Bulut da şunları söyledi: “Gün, Türk devletinin kimyasal silah kullanımına karşı gerillaya omuz omuza durma günüdür. Kürt kadınlar, Kürt analar olarak dört parça Kürdistan'da süren bu saldırılara karşı sürdürülen direnişi sahipleneceğiz."

Avrupa Göçmen İşçiler Federasyonu (AVEG-KON) adına temsilci de şu açıklamayı yaptı:

"Türk devletinin 17 Nisan'dan bu yana sürdürdüğü işgal saldırılarına karşı gün, birleşik eylemi, sokağın fiili meşru gücünü her yerde büyütme günüdür. Saldırıya onay veren, dahası kendi projeleri kapsamında destekleyen ABD ve NATO’ya karşı mücadeleyi büyütme günüdür.AVEG-KON olarak Avrupa’da yaşayan halkımızı, göçmen işçi ve emekçileri, enternasyonalistleri sokağa, eyleme, Kürt özgürlük güçleri ile omuz omuza durmaya çağırıyoruz."

İSVİÇRE’NİN 8 KENTİNDE EYLEM

9 Haziran ve 11 Haziran'da Cenevre, Zürih, Fribourg, St Gallen, Bellinzona, Luzern, Aarau ile Basel kentlerinde düzenlenecek eylemlere katılım çağrısı sonrası gerilla direnişinin sahiplenildiği sloganlarla oturma eylemine devam edildi.

İsviçre’nin 8 kentinde düzenlenecek eylemlerin takvimi şöyle:

Basel: 9 Haziran, saat: 18.00, Claraplatz

Aarau: 11 Haziran, saat 13.00, Bahnhof

Fribourg: 11 Haziran, saat 13.00, Fribourg Bahnhof

Cenevre: 11 Haziran, saat 14.00, Place Lise-Girardin

Bellinzona; 11 Haziran, saat 15.00 Viale Stazione 

Zürih: 11 Haziran, saat 15.00, Werdnühleplatz

St Galen:  11 Haziran saat 15.00 Leonhardpak

Luzern: 11 Haziran saat 15.00 Helvetiaplatz