Cenevre eyleminde Kürt Kültür Festivali’ne çağrı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle Cenevre’de süren oturma eyleminde 17 Eylül günü Hollanda’da düzenlenecek Uluslararası Kürt Kültür Festivali’ne katılım çağrısı yapıldı.

"Dem dema azadiyê ye" hamlesi kapsamında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecridin kırılması ve özgürlüğünün sağlanması talebiyle İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde sürdürülen oturma eylemi devam ediyor.

24 Ocak 2021'den bu yana her çarşamba devam eden oturma eyleminde bu hafta, KJK Yürütme Konsey Üyesi Delal Nurhak (Esma Erat) ve beraberinde şehit düşen Zîlan Qamişlo (Gulistan Osman) şahsında Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına  bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Eylemciler adına Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK) Eşbaşkanı Erdal Atasoy bir konuşma yaptı.

Atasoy, Delal Nurhak ve Zilan Qamişlo'yu andıktan sonra şunları belirtti: "Önderliğimizi esaret altına alan Türk devlet faşizmi Kürt halkına karşı soykırım süreci başlatmıştır. Dört parça Kürdistan'da işgal ve soykırım saldırılarını, Kürt gerillalarının ve halkımızın direnişini esas alarak püskürteceğiz ve Önderliğimizi özgürleştireceğiz" diye konuştu.

Atasoy, son olarak “Kürdistan'a Statü, Önder Abdullah Öcalan'a Özgürlük” şiarıyla 17 Eylül günü Hollanda'da 30'uncusu düzenlenecek Kürt Kültür Festivali'ne katılım çağrısında bulundu

Atasoy’un konuşmasının ardından oturma eylemi devam etti.

Eylemde ayrıca PKK'nin terör listesinden çıkarılması için sürdürülen kampanya çerçevesinde imza toplandı.