Cenevre ve Lozan'da Çarşamba eylemleri

15 Şubat Uluslararası Komplo'nun yıl dönümü yaklaşırken Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması talebiyle Kürdistanlıların İsviçre’nin Cenevre ve Lozan kentlerindeki eylemleri sürüyor.

Kürdistanlıların Cenevre’de bulunan Birleşmiş Milletler Ofisi önünde her çarşamba yürüttükleri oturma eylemi, 1 yılı aşkın süredir devam ediyor.

25 Ocak 2021'den bu yana süren eylem, bu hafta Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) üyeleri tarafından sahiplenildi.

2006 yılında fedai eylemle şehit düşen YJA Star Askeri Meclis Üyesi  ve Partiya Azadiya Jinên Kurdistan (PAJK) Meclisi Üyesi Viyan Caf (Leyla Wali Hüseyin) şahsında Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Salih Sağlam, Viyan Caf'ı anarak başladığı konuşmasında, “KDP-Erdoğan ortaklığıyla süren Kürt halkını ve Kürdistan'ı hedef alan topyekun soykırım saldırılarına karşı Viyan Caf'ın ve ardıllarının mücadele ve direniş çizgisini esas alarak katliamcı güçleri yenilgiye uğratacağız” diye konuştu.

Salih Sağlam, 13 Şubat'ta Fransa'nın Strasbourg kentinde 15 Şubat komplosunun protesto edileceği ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü talebinin haykırılacağı kitlesel yürüyüşe katılım çağrısında bulundu.

Sağlam'ın konuşmasının ardından Kürdistanlılar, “Dem dema azadiyê ye” hamlesinin sahiplenildiği sloganlarla oturma eylemine devam etti.

LOZAN

Lozan kentinde her Çarşamba süren stant eylemi de devam ediyor. 

24 Kasım 2021'den bu yana Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması talebiyle TekoJIN ve TCŞ tarafından stant kuruluyor.

Gençler bir yandan Abdullah Öcalan'ın neden özgür kalması gerektiğine ilişkin kamuoyuna bilgilendirmede bulunurken PKK'nin terör listesinden çıkarılması için başlatılan imza kampanyasını da sürdürüyor.