GÖRÜNTÜLÜ

Chur ve Münih’te gazetecilerin katledilmesi kınandı

İşgalci Türk devleti tarafından gazeteciler Gulistan Tara ve Hêro Bahadîn’in katledilmesi İsviçre Chur ve Almanya Münih’de protesto edildi.

İşgalci Türk devletinin 23 Ağustos günü Silêmanî kentinde SİHA saldırısıyla katlettiği gazeteciler Gulistan Tara ve Hêro Bahadîn için eylemler sürüyor. İsviçre’nin Chur, Almanya’nın Münih kentinde protesto açıklamaları yapıldı.

CHUR

Chur merkez tren istasyonu önünde bir araya gelen Kurdistanlılar, katledilen gazetecilerin fotoğraflarının yanı sıra dövizler taşıdı.

Şehit gazeteciler şahsında Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Ardından Chur Kürt Kadın İnisiyatifi adına Beritan Boltan açıklama yaptı. Beritan Boltan, katliamın KDP yönetiminin desteği ve onayıyla gerçekleştirildiğine işaret etti.

Siyasetçi Ayşe Acar Başaran ise, Türk devletinin işgal ve ilhak amaçlı Kurdistan'da saldırılar düzenlediğini belirtti. AKP-MHP faşizminin Rojava'da, Başûr ve Bakurê Kurdistan'da her gün katliamlar gerçekleştirirken, KDP yönetiminin de bu katliamlara ortak olduğunu söyleyen Ayşe Acar Başaran, AKP-MHP faşizmiyle ortaklaşmasıyla kendi halkına düşmanlık yaptığını ifade etti.

İşgalci Türk devletinin özellikle Özgür Basın’ı ve kadınları hedef aldığına işaret eden Ayşe Acar Başaran, "Gulistan Tara ve Hêro Bahadin'in katledilmesi tesadüfi değildir. Bu AKP-MHP rejiminin kadına, doğaya ve insanlığa olan düşmanlığının göstergesidir" diye konuştu. 

Eylem, sloganlarla sonlandırıldı.

MÜNİH

İşgalci Türk devleti tarafından gazeteciler Gulistan Tara ve Hêro Bahadîn’in katledilmesi Münih’de protesto edildi. Hazırlanan bildirinin okunduğu eylemde “Jin jiyan azadî”, “Bimre Xiyanet”, “Terörist Erdoğan”, “Terörist Erdoğan raus aus Kurdistan” sloganları atıldı.

Eylemi iki kez provoke etmeye çalışan Türk faşistleri hakkında Alman polisi işlem yaptı.