GÖRÜNTÜLÜ

Darmstadt’da Köln yürüyüşü için çalışma

Darmstadt’ta Alman halkının Kürt sorunu hakkında farkındalığını artırmak ve büyük Köln yürüyüşü için mobilize olmalarını sağlamak amacıyla bildiri dağıtımı yapıldı.

Almanya'nın Darmstadt kentinde 16 Kasım’da Köln'de gerçekleştirilecek büyük yürüyüş için bilgilendirme çalışması yapıldı. Avrupa Kürdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt'ün de katılımıyla gerçekleştirilen çalışma kapsamında Alman halkına yürüyüşün önemini aktarmak için yüzlerce bildiri dağıtıldı.

Çalışma esnasında kameralara konuşan Eşbaşkan Zübeyde Zümrüt, yürüyüşün büyük bir katılımla gerçekleşmesi gerektiğini belirterek, herkesi 16 Kasım’da Köln’de bir araya gelmeye davet etti. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin Kürt halkı üzerinde sürdürülen saldırıların sembolü olduğunu ifade eden Zübeyde Zümrüt, bu zulmün artık son bulması gerektiğini vurguladı. Zübeyde Zümrüt, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne kavuşmasının hem Kürt halkı hem de Ortadoğu’da barış ve istikrar için büyük bir adım olacağını söyledi.

"Yolun sonuna geldik; Abdullah Öcalan’ın özgürleşme zamanı geldi" sözleriyle sürecin kritik bir aşamaya geldiğini vurgulayan KCDK-E Eşbaşkanı, Kürt halkının Abdullah Öcalan’ın düşünceleri doğrultusunda daha demokratik, eşitlikçi ve barışçıl bir toplum hedeflediğini söyledi.

Zübeyde Zümrüt, yalnızca Kürt halkını değil, dünya çapında özgürlük, eşitlik ve adalet için mücadele eden tüm halkları Köln yürüyüşüne destek vermeye çağırdı.

Etkinlik boyunca "Bijî Serok Apo" ve "Jin, Jiyan, Azadî" sloganlarıyla Kürt halkının özgürlük ve eşitlik talepleri dile getirildi.

16 KASIM KÖLN YÜRÜYÜŞÜNE DAİR

16 Kasım 2024'te Köln'de gerçekleştirilecek yürüyüş için sadece Kürt halkının değil, uluslararası insan hakları savunucularının ve barış ve özgürlük yanlısı kesimlerin de katılımı hedefleniyor. Köln yürüyüşü, Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması ve Kürt halkının özgürlük taleplerinin dünya çapında daha fazla destek bulması için önemli bir adım olarak görülüyor. Bu kapsamda etkinliklerle, Kürt halkının barışçıl çözüm taleplerinin daha geniş kitlelere ulaştırılması amaçlıyor.