Defend Kurdistan'dan 25 Haziran’da seferberlik çağrısı

Çok sayıda kurumun yer aldığı “Defend Kürdistan İnisiyatifi” 25 Haziran’da büyük yürüyüşün düzenleneceği Almanya’nın Düsseldorf kentinde bir araya geldi. İnisiyatif, seferberlik çağrısı yaptı.

Türk devletinin Kürdistan’da sürdürdüğü kirli savaş çok sayıda kurumu harekete geçirdi. Birçok kurumu bünyesinde barındıran Defend Kurdistan İnisiyatifi, Düsseldorf’da bir araya gelerek, 25 Haziran günü kentte  gerçekleştirilecek Avrupa merkezli yürüyüşe ilişkin planlama toplantısı düzenledi.  

25 Haziran günü Avrupa merkezli yürüyüşün toplanma yeri olan Düsseldorf’a, Avrupa’nın diğer ülkelerinden yüzlerce otobüs ve özel araçlarla Kürdistanlılar ve dostlarının akın etmesi bekleniyor.

Yürüyüş için sabah saat 9.00’da Düsseldorf HBF önünde toplanılacak, 11.00-11.30 sularında ise yürüyüşe geçilecek.

Toplantı sonrası KON-MED Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt Türkçe, KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç ise Kürtçe yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.

Türk devletinin Kürdistan’da sürdürdüğü işgal saldırılarının gün geçtikçe insanlığın etik ve ahlaki değerlerini aşan bir noktaya vardığını belirten Eşbaşkanlar, “bu kirli savaşın bir an önce son bulması temelinde seferberlik ilan ediyoruz” dedi.

Eşbaşkanlar yürüyüş için şu çağrıyı yaptı: “

Halkımız ve duyarlı dostlarımızla beraber 25 Haziran günü Düsseldorf’da gerçekleştireceğimiz tarihi yürüyüşe genci yaşlısı, kadını ve çocuğuyla herkes Düsseldorf’a akmalı ve faşist Türk devletinin son iki yıldır Kürdistan’da gerçekleştirdiği insan katliamları başta olmak üzere doğamız, kültürümüze yönelik soykırım saldırılarına bir son vermelidir.

Türk devleti Başûrê Kürdistan ve Rojava’ya yönelik gerçekleştirilen SİHA’larla sivil yerleşim yerleri başta olmak üzere çocuk, kadın demeden çok sayıda Kürt yurttaşın ölümüne sebep olmuştur. Sivil yerleşim yerleri bombalanarak “Terörist vurduk” algısını oluşturan Türk devleti katliamlarını uluslararası kamuoyu nezdinde sıradanlaştırmış, uluslararası insan hakları kurumları da Türk devletinin bu katliamlarını sessizlikleriyle adeta destekler niteliktedir. Diktatör Erdoğan bir savaş suçlusudur. Kürt Özgürlük Gerillalarına karşı sayısız işgal saldırısı düzenleyen AKP-MHP savaş rejimi, sonuç alamayınca yasaklı ve ölümcül zehirli gazlar kullanarak sonuç almak istiyor. Savaş suçları işleyen Erdoğan yargılanana kadar seferberlik içinde olacağız. Biz, “Defend Kürdistan İnisiyatif’i olarak işlenen bu savaş suçları kapsamında uluslararası kamuoyunun oluşması için seferberlik ilan ediyoruz.”