DEM-NED, Rotterdam DKTM’ye saldırıyı kınadı

Hollanda’nın Rotterdam kentindeki Demokratik Kürt Toplum Merkezi’ne yönelik dün akşam bir saldırı düzenlendiğini açıklayan DEM-NED, “Faşist çete devletinin Avrupa’daki paramiliter güçleri alçakça saldırılarına; 20 Mart akşamı bir yenisi ekledi” dedi.

Rotterdam’daki Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) dün akşam saatlerinde saldırıya uğradı.

DKTM’nin pencerelerini kıran saldırganlar Bozkurt Utrecht Gençler imzalı tehdit mesajı da bıraktı. Polisin araştırdığı saldırıda saldırganlardan birinin kan izlerine rastlandığı da öğrenildi.

Saldırıya tepki gösteren DEM-NED bir açıklama yayınladı.

“AKP-MHP faşizmi Önder Apo’ya karşı tecridini, Türkiye ve Kürdistan’daki halklara, kadınlara, demokrasi güçlerine karşı alçakça saldırılarını sürdürdüğü gibi, dünyanın neresinde olursa olsun her Kürt kazanımına ve kurumsallaşmasına da pervasızca saldırıyor” denilen açıklamada şunlar belirtildi: “Önder Apo, Kürt halkı, Türkiye halkları ve demokrasi güçleri de faşizme karşı direnişini görkemli bir şekilde sürdürüyor. Bu direnişin faşizmin yıkılışına, Kürdistan’ın özgürleşmesine, Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun demokratikleşmesine kadar devam edeceğine inancımız tamdır.
Faşist çete devletinin Avrupa’daki paramiliter güçleri alçakça saldırılarına; 20 Mart akşamı bir yenisi ekledi.
Korona yasakları nedeniyle kapalı olan Rotterdam derneğimiz saldırıya uğradı. Kapıyı kıramayan faşistler derneğimizin camlarını kırarken, yaralanan bir alçağı alandan erken uzaklaştırmak için içeri girmeden, camdan içeriye bir tehdit mektubu atarak uzaklaşmışlardır.
Kırk yıldır kurumlarını ölümüne savunan halkımızın bundan sonra da savunacaklarını, dost düşman herkesin bildiğini de biliyoruz.
Hollanda devleti bilmelidir ki Kürtlerin de bir sabrı vardır. Bu ülkedeki her bireyin ve kurumunun örgütlenme ve düşüncelerini özgürce ifade etme koşullarını sağlamalıdır.”

Kürtlerin kendi kimlikleri ve onurlarıyla bu ülkede yaşamak istediği de belirtilen açıklamada, “Halkımız provokasyonlara gelmemeye azami dikkat ederken saldırılara karşı dayanışmayı büyütmelidir” denildi.