Depremde hayatını kaybedenler için Stuttgart’ta taziye

Stuttgart kentinde Kurdistan merkezli depremlerde yaşamını yitirenlerin ailelerinin katılımıyla taziye etkinliği düzenlendi. Aileler, gösterilen maddi ve manevi dayanışmanın depremin acısını bir nebze de olsa hafiflettiğini söyledi.

Kurdistan merkezli yaşanan depremde yakınlarını kaybedenler için Almanya’nın Stuttgart kentinde Arena Kültür Merkezi’nde taziye kuruldu.

Taziyede Almanca "Deprem değil Erdoğan faşizmi öldürdü!" yazılı pankart asıldı. Taziyeye depremde yakınlarını kaybedenlerin ailelerin yanı sıra Kurdistanlı kurumlar ve Avrupa Demokratik Kürt Toplumlar Kongresi-KCDK-E Eşbaşkanı Fatoş Göksungur katıldı.  

Taziyede yaşamını yitirenler anısına mumlar yakıldı ve Kurdistan'da yaşanan deprem felaketinin boyutlarını anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Depremde hayatlarını kaybedenlerin aileleri, yaptıkları konuşmalarda kendi imkanlarıyla hayat kurtardıklarını, tüm hayatlarının göçük altına kaldığını dile getirdi. Göçük altında kalan yakınlarının son mesajlarına bakmaktan duydukları acının tarifi olmadığını ifade eden aileler, maddi ve manevi dayanışmanın kendilerini ayakta tuttuğunu vurguladı.

Taziyede yardımların Heyva Sor a Kurdistan'a ulaştırılması konusunda da bilgilendirme yapıldı.