DKTM’lerde Köln yürüyüşüne çağrı, Esslingen'de açlık grevi sürüyor

Stuttgart ve Reutlingen'de düzenlenen halk toplantılarında ve Esslingen'de süren açlık grevi eyleminde Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle 17 Şubat’ta Almanya’nın Köln kentinde yapılacak yürüyüşe katılım çağrısı yapıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm Hamlesi kapsamında Stuttgart Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) ve Reutlingen DKTM'de halk toplantıları düzenlendi. Esslingen DKTM'de sürdürülen açlık grevi eylemini ise ikinci grup devraldı.

Toplantılarda Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle 17 Şubat’ta Almanya’nın Köln kentinde yapılacak yürüyüşe katılım çağrısı yapıldı.

Köln eyleminin Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğü için çok önemli bir etkinlik olduğu vurgulandı.

ESSLINGEN

Esslingen Kürt Kültür Merkezi’nde Kurdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek, tutsakların iki buçuk aydır sürdürdüğü direnişin sesi olmak için Kurdistanlıların başlattığı süreli dönüşümlü açlık grevleri altı kişilik gruplar halinde devam ediyor. 

Bugün birinci grup Kurdistanlıların eylemini, ikinci grup devraldı.

Eylemcileri KON-MED Eşbaşkanı Rûken Akça ziyaret etti. ‘Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi temelinde süren direnişe işaret eden Ruken Akça, şunları söyledi: “Birçok alanda eylemliliklerimiz sürüyor. Mitingler, yürüyüşler yapılmaya devam ediyor. İmralı’ya kartpostallar gönderildi. Esnaf ve aile ziyaretleri gerçekleştirilerek Uluslararası Komplo tartışılıyor. Uluslararası Komplo, Kürt halkı ve dostları tarafından kabul edilmiyor, boşa çıkarılması için eylemselliklerimiz devam ediyor. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan Türk devletinin zindanlarında tutsak durumdadır. Son 3 yıldır ailesi, avukatları ve biz Kürt halkı olarak haber alamıyoruz. Nasıl ki Kurdistan’da anneler Adalet Nöbeti tutuyorsa Avrupa’daki Kürt halkı da açlık grevlerine başladı. KON-MED Eşbaşkanları olarak açlık grevine katılan arkadaşlarımızla dayanışma içerisindeyiz. Buradan çağrımızdır; Önder Öcalan üzerindeki tecrit son bulana ve fiziki özgürlüğüne kavuşana dek eylemselliklerimiz devam edecektir. Bu nedenle başlatılan hamle kapsamında 17 Şubat tarihinde Köln’de yapılacak eylemimize Kürt halkı ve dostlarını bekliyoruz.”

Öte yandan açlık grevi eylemi boyunca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a çok sayıda kartpostal gönderildi. Ayrıca kentte Köln yürüyüşü için 5 bin adet broşür de dağıtıldı.