Dr. Bossart: Kürt sorunu PKK ile çözülür

St. Gallen Meslek Öğretim Görevlisi Teolog Dr. Rolf Bossart; "PKK'nin terör listesinden çıkarılmasıyla Kürtlerin adalet talebi karşılanacaktır" dedi.

PKK'nin "terör örgütleri listesi"nden çıkarılması için sürdürülen kampanyanın imzacılarından St. Gallen Meslek Öğretim Görevlisi ve Teolog Dr. Rolf Bossart, ANF'ye yaptığı açıklamada, bu kampanyanın aynı zamanda 'Kürtlere adalet kampanyası' anlamı taşıdığını söyledi.

Bossart, "Kürt sorununun sadece sivil, siyasi ve askeri tarafların katılımıyla müzakere edilerek atılacak olumlu adımlarla çözüleceğine inanıyorum" dedi.

'PKK HALKIN MEŞRU TEMSİLCİSİDİR'

"PKK, Kürt sorununda önemli bir aktör, taraf ve Kürt halkı tarafından kendi haklarının çıkarları için meşru temsilci olarak kabul görüyor" diyen Bossart, "Bunun için PKK, Kürt sorununun çözümünde meşru bir taraf olarak kabul edilmelidir" vurgusunda bulundu.

Dr. Bossart, şunları ekledi: "Atılacak olumlu yöndeki adım, PKK’nin müzakere ortağı olarak tanınmasını içermektedir. Ancak Türk devletinin asılsız gerekçelendirmelerle ortaya koyduğu terör eylemleri bahanesi ile askeri veya stratejik hedefleri değil de yalnızca sivillere  karşı gerçekleştirdiği eylemlere karşı da uluslararası hukuk prosedürleri yerine getirilmelidir."