Drancy’de özgürlük yürüyüşü

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a fiziki özgürlük talebiyle bir araya gelen gençler, Fransa’nın başkenti Paris’in Drancy banliyösünde bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ), 22 yılı aşkın bir süredir İmralı ada hapishanesinde ağırlaştırılmış tecrit ve sistematik işkence politikasına karşı direnen Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle, aynı zamanda Türk devletinin Kürdistan’daki işgal ve soykırım saldırılarını protesto etmek için Fransa’nın başkenti Paris’in Drancy banliyösünde bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Saat 20.00’da Drancy Kürt Kültür Merkezi önünde Abdullah Öcalan’ın posterleri ile PKK ve TCŞ bayraklarını açan gençler, buradan yürüyüşe başladı. Fransızca, “Kürt halkının önderi Öcalan’ın hayatı tehlikede” ve “Ciwan fedaiyên Rêber APO ne’ yazılı pankartlar eşliğinde yürüyüşlerini sürdüren gençler sıklıkla, “Bijî Serok Apo”, “Liberte Ocalan”, “Diktatör Erdoğan”, “Assassin Erdogan (Katil Erdoğan)”, “A Bas Le Régime Fasciste En Turquie (Kahrolsun faşist Türk rejimi)’ ve “Bijî berxwedana gerîla’ sloganlarını attı.

Fransızca ajitasyonlar yaparak Drancy Belediyesi önüne kadar yürüyen gençler, burada Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün önemine değinen açıklamalar yaptı, başta gençler olmak üzere tüm halklara birlikte direniş çağrısında bulundu.