GÖRÜNTÜLÜ

Duisburg, Dortmund ve Kopenhag’ta eylem ve etkinlikler

Almanya’nın Duisburg ve Dortmund şehirlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı eylemler gerçekleştirilirken Danimarka’nın Kopenhag şehrinde de bir panel gerçekleştirildi.

AVRUPA'DA EYLEMLER

DUİSBURG’DA TECRİDE KARŞI STAND AÇILDI

Almanya’nın Duisburg şehrinde merkez tren garı önünde uluslararası komplonun yıldönümü sebebiyle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride karşı stant açıldı.

Kürt ve Alman halkının yanı sıra değişik milletlerden birçok insanın da ilgi gösterdiği stantda Abdullah Öcalan’ın kitapları ve bilgilendirici broşürlere yer verildi. Eylemde ayrıca KON-MED tarafından hazırlanan Almanca bildirinin de okunmasıyla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit teşhir edildi. 

DORTMUND’DA EYLEM

Dortmunda’da ise şehir merkezinde bir araya gelen çok sayıda Kürt ve Kürt halkının dostları bir yürüyüş ve miting gerçekleştirdi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin protesto edildiği eylemde 9 Ekim komplosu kınandı.

KOPENHAG’TA PANEL

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ta Abdullah Öcalan’ın fikirlerini kamuoyuna aktarma amacıyla ekoloji ve jineoloji konularında bir panel gerçekleştirildi. Kurdistan Dayanışma Platformu üyeleri tarafından gerçekleştirilen panelde tecride dikkat çekildi ve Abdullah Öcalan’ın eselerinden bölümler tartışıldı.