GÖRÜNTÜLÜ

Düsseldorf’ta Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürüyüş

Almanya’nın Düsseldorf kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürüyüş düzenlendi.

Düsseldorf DGB Haus önünde bir araya gelen Kürdistanlular, TCŞ ve TEKO JİN gençleri öncülüğünde “Abdullah Öcalan’a Özgürlük ve Kürt Sorununa Siyasi Çözüm” hamlesi kapsamında bir yürüyüş düzenledi. Saygı duruşunun ardından “Ji Reber Apo re Azadî, Ji Pirsgirêka Kurd Re Çareseri” ve “Ne Olursa Olsun, Sonu Muhteşem Olacak” pankartları eşliğinde yürüyüşe geçildi. Yürüyüş güzergahı boyunca sık sık “Biji Serok Apo”, “Jin Jiyan Azadi” ve gerilla direnişini selamlayan sloganlar atılırken, yürüyüş Lutherplaztz’da son buldu. 

KCDK-E adına Almanca, Türkçe ve Kürtçe hazırlanan açıklama  KCDK-E adına Agir Mustafa tarafından okundu.  

Açıklamada Kürt halkının tecridi kabul etmeyeceği vurgulandı. 

Açıklamada şöyle denildi:

“Şu anda 75 yaşında olan Önder Apo, 26 yıldır hücre hapsi adı altında zalimce işkenceye maruz bırakılmıştır. 38 aydır sağlığı hakkında hiçbir bilgi verilmediği gibi, Önder Apo'nun şu anda nerede olduğu ve fiziksel durumunu ne olduğu imkânsız hale gelmiş bulunmaktadır.

Kürt halkının kaygıları en üst seviyededir ve sabrı kalmamıştır. Milyonlar artık bu işkence sistemi ve izolasyonun son bulmasını istemektedir. Bu bilinmemezliğe katkı sunan CPT sessizdir. CPT, Türkiye de dahil olmak üzere sözleşmeye taraf olan ülkelerdeki tüm cezaevlerini ziyaret etme hakkına sahiptir. Bu hak, CPT'nin İmralı'ya uzman ekibini göndermenisine olanak tanımaktadır. CPT'ye gerekçe ve mazaret göstermeden İmralı'yı ziyaret ederek Önder Apo ile ilgili bilgileri derhal sağlamasını talep etmekteyiz.

Yine Avrupa Konseyi'nin derhal harekete geçmesini talep etmekteyiz. AK'nin tüzüğünün 3. Maddesinde yer alan "insan hakları ve temel özgürlüklerden yararlanma" hakkını devreye sokmalıdır. Önder Apo tüm insani haklardan mahrum bırakılmıştır. Ne ailesi ne de avukatlarıyla 38 aydır görüşememektedir. AK'yi Önder Apo ile görüşme ve sağlık durumu hakkında net bir bilgi elde etmek için İmralı'ya bir heyet göndermelidir. CPT ve Avrupa Konseyi Kürt soykırımına hizmet eden bu sessizlik tutumlarında vazgeçerek milyonlarca Kürdün sesine kulak vermelidir.  Biliyoruz ki Önder Apo'ya karşı sürdürülen komplo uluslararasıdır. Başından beri bu tecrit ve izolasyon sistemini uluslararası güçler planladı ve uygulamaya koydu. Tutumlarıyla İmralı sisteminin sürmesine katkı sunmaya devam etmektedirler. Türk devletinin Kürt halkına karşı yürüttüğü soykırımcı savaş uluslararası güçlerin çıkarına gelmektedir. Ortadoğu süren çıkar politikalarında Türkiye’yi kullanabilmek için Kürt halkını feda etmektedir.  

KCDK-E olarak İmralı’da işlenen insanlık suçu ve disiplin cezalarına karşı seferberlik ruhuyla alanlara çıkarak Önder Apo’yu sahiplenmeye çağırıyoruz.”

Açıklamadan sonra gençler 15 Eylül tarihinde yapılacak uzun yürüyüş için çağrı yapıldı.