Düsseldorf'ta ve Hamburg'da Türk devleti ve KDP protesto edildi

Düsseldorf ve Hamburg'daki Kürtler, Türk devleti ve KDP'yi protesto ederken, "Bundan sonra gerilla direnişini katbekat sahipleneceğiz" mesajını verdi.

Almanya’nın NRW eyaletinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları, faşist Türk devletinin Rojava ve Kürdistan genelindeki işgal saldırılarını protesto etti.

Düsseldorf HBF önündeki mitingde Türk devletinin yanı sıra işbirlikçi KDP de protesto edildi.

Uluslararası kamuoyunun sessizliğine de tepki gösterilen eylemde, gerilla direnişi selamlandı.
Mitingde, Kürt özgürlük gerillasının Ortadoğu halkları başta olmak üzere bütün ezilen halkların ve kadınların özgürlüğünün teminatı olduğu vurgulandı.

Almanca verilen mesajların ardından konuşan KON-MED Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, "Barzani Ailesi iyi bilsin ki PKK varlığı olmazsa Barzani Ailesi 24 Saat bile Kürdistan’da barınamaz” dedi. Kürt özgürlük gerillasının destansı direnişine değinen Zümrüt, "Bundan sonra direnişi sahiplenme düzeyimizi katbekat geliştireceğiz" mesajını verdi. 

Ayrıca Zümrüt, 17 Eylül’deki 30. Uluslararası Kürt Kültür Festivaline katılım çağrısı yaptı. Eylem “Bijî Serok Apo” “Bijî Berxwedana Gerîla” sloganları ile sona erdi.

HAMBURG

Hamburg'da de işgal saldırılarına karşı protesto yürüyüşü düzenlendi. Hamburg'un yanı sıra Kiel, Bremen, Stade ve Oldenburg'dan gelen Kürdistanlıların katılım sağladığı yürüyüş Damtord'da başladı.

Sosyolog ve eski Sol Parti Milletvekili Martın Dolzer, gerilla bölgelerine dönük kimyasal saldırılara tepki gösterdi, OPCW'nin sessizliğini kınadı.

Hamburg Kürt Toplumu adına konuşan Emin Derik de "Türk devleti gerilla karşısında hezimet yaşayarak sivilleri hedef alıyor" dedi.

Yürüyüşe bir grup Alman savaş karşıtı genç de "Kalbimiz Rojava Devrimi" pankartı ile katıldı.
Yürüyüş Sternschanze tren istasyonunda son buldu.