Düsseldorf'taki Kürtler işgal saldırılara karşı yürüdü

Düsseldorf'ta Kürtler ve dostları, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı yürüdü.

Almanya'nın Düsseldorf kentinde Türk devletinin Maxmûr, Şengal ve Rojava'ya saldırısı protesto edildi.

Düsseldorf DGB Haus önünde başlayan yürüyüş FED-MED ve NRW YJK-E tarafından organize edildi. Yürüyüşe NRW'den katılım gerçekleşti.

Yürüyüşte “Şengal kadınlarının özgürlüğü insanlığın özgürlüğüdür”, “Türk devletinin Kürtlere dönük savaş suçlarını durdur”, “Rojava'yı Savun” pankartlarının yanı sıra YPG, YPJ ve TEV-DEM flamaları taşındı.  Yürüyüşteki açıklamalarda, Türk devletinin DAIŞ'i diriltmeye çalıştığı belirtildi.

Yürüyüş sonlandırıldıktan sonra Cornelius Platz'da bir miting yapıldı. 

Burada FED-MED adına Kirmanckî konuşma yapan Ayten Sünger, şunları söyledi:

'ÖZGÜRLÜĞE KADAR DİRENECEĞİZ'

"Türk devleti Kürt halkına dönük vahşi saldırılarına devam ediyor.  Medya Savunma alanlarına saldırarak gerillayı bitirmek istedi.  Fakat gerillanın fedaice direnmesi karşısında kaybederek geri çekildi. Yaşadığı yenilginin intikamını DAIŞ'i  Hesekê'ye saldırtarak almak isteyen Türk faşizmi Başkan Apo özgürleşmeden, zindanlar boşalmadan, özgürlük sağlanmadan Kürt halkının meydanları bırakmayacağını ve mücadeleye devam edeceğini bilmelidir."

Women Defend Rojava adına yapılan konuşmada ise Türk devletinin DAIŞ'in Hesekê yenilgisinden intikam almak için  Maxmûr, Rojava ve Şengal'e saldırdığı belirtildi ve Türk devletinin sınır ihlali yaparak Kürtlere saldırmasına yeşil ışık yakan uluslararası güçlerin sessizliği kınandı.

GENÇLERDEN DÜSSELDORF HAVAALANINDA SİVİL İTAATSİZLİK EYLEMİ

Eylemden sonra Düsseldorf Havalimanı'nda bir araya gelen Mönchengladbach’ta yaşayan Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ Mönchengladbach) üyeleri,  sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi. 

TCŞ Mönchengladbach adına açıklama yapan gençler, katliamların hesabını soracaklarını vurguladı. Eylemde sık sık “Bijî Serok Apo sloganları atan gençlerin eylemi, “Her yerde faşist TC zihniyetine karşı alanlara çıkalım. Avrupa sahasının her yerini eylemselliğe çevirelim ve şehitlerimizin intikamını alalım” açıklamasıyla sona erdi.